Dopravu komplikuje ledovka. Problémy jsou hlavně ve středních, jižních a západních Čechách a také na Vysočině

Silnice a chodníky v Čechách a na Vysočině pokryla ledovka. Ve Středočeském kraji zvýšili silničáři stupeň pohotovosti na třetí, tedy nejvyšší. Na Liberecku kvůli ledovce a sněhovým jazykům preventivně uzavřeli pro kamiony silnici 13 z Mníšku přes Albrechtice na Frýdlant. Nákladní auta neprojedou ani přes česko-polský hraniční přechod Habartice - Zawidow.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ledovka, šípek, námraza,

ledovka, šípek, námraza, | Foto: Michal Malý | Zdroj: Český rozhlas

„Mrznoucí srážky se objevují v jižních, západních, středních Čechách a také v Praze, kde se sněžení střídá s deštěm,“ vysvětluje meteoroložka Jana Hujslová. Dodává, že teploty stále zůstávají pod nulou, a tvoří se proto ledovka.

Výjimkou jsou severní Čechy, kde většinou sněží, a mrznoucí srážky jsou tam spíše výjimečné. Ledovka by se mohla vyhnout i Moravě. „Vypadá to, že tam by většina srážek měla být ve sněhu. Sněžení dorazí na jižní a střední Moravu ještě během noci. Na východ území pak během úterý. Riziko mrznoucích srážek je tak velmi malé,“ říká Hujslová.

Riziko náledí se podle ní bude postupně během úterý snižovat. „Výstraha platí až do večera. Během dne budou mrznoucí srážky ubývat a většinou se bude jednat o sněžení,“ říká meteoroložka. Nejdéle podle ní riziko vydrží v jižních Čechách.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme