Davis Cup začnou Veselý a Šátral. Favority jsou Australané, uznává kapitán

Od pátku do neděle čeká daviscupový tým zápas prvního kola v Austrálii. Češi mají za sebou první trénink v Kooyongu a nehrající kapitán Jaroslav Navrátil už tuší, kdo nastoupí do úvodních dvouher. Premiéra zřejmě čeká Jana Šátrala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Jiří Veselý

Český tenista Jiří Veselý | Zdroj: Reuters

„Když se nic nestane, v pátek začnou Jirka Veselý s Honzou Šátralem, pak se uvidí. Doteď všechno funguje a doufám, že fungovat bude. Nemá být tak velké teplo, jen ten vítr. Hodně se točí, nejde z jedné strany, to je největší nepřítel tenisu,“ řekl Českému rozhlasu nehrající kapitán Jaroslav Navrátil.

Jan Šátral je aktuálně 157. hráč světového žebříčku a čeká ho daviscupová premiéra. „Nebudu mít co ztratit a budu moct hrát v klidu a uvolněně. Pokusím se překvapit. Je to lepší než jít hrát za stavu 2:2 a být v roli favorita, tohle je ideální,“ říká mělnický tenista.

V Kooyongu triumfovali Drobný, Navrátilová i Mandlíková. Nyní hostí Davis Cup

Číst článek

Český tým trénuje v Austrálii oslabené sestavě. Chybí dlouhodobá jednička Tomáš Berdych, v průběhu Australian Open se omluvili i Lukáš Rosol a Adam Pavlásek. Českou jedničkou tak je Jiří Veselý, kterého doplňují Šátral a veterán Radek Štěpánek. Čtvrtým do party je mladík Zdeněk Kolář.

„Určitě je favoritem Austrálie. Hraje v domácím prostředí, mají 15. hráče světa a deblistu z první desítky. Ale určitě nejsme předem poraženi, byli bychom spokojeni, kdybychom jakýmkoli způsobem vyhráli a vyhnuli se baráži,“ věří kapitán Jaroslav Navrátil.

V australské nominaci jsou Nick Kyrgios, deblový specialista John Peers, Sam Groth a nováček Jordan Thompson. O pořadí pátečních dvouher rozhodne čtvrteční los.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme