Při nehodě se vážně zranil řidič sypače. Hodiny strávil zaklíněný v autě

Silničáři s nepříznivými podmínkami na vozovkách bojují už několik týdnů. Případ z Kolínska ale naznačuje, že když se do úzkých dostanou oni sami, pomoc ostatních řidičů není samozřejmostí. Když tam nad ránem havaroval sypač, nikdo z projíždějících motoristů vážně zraněnému řidiči nepomohl. Na záchranu čekal několik hodin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Havarovaný sypač

Havarovaný sypač | Foto: Generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

U obce Hradešín na Kolínsku havaroval v noci na středu sypač.

Jak Zpravodajskému webu Českého rozhlasu sdělil mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda, řidič na záchranu čekal uvnitř kabiny vozu několik hodin. Pomoci se ale od okolo projíždějících nedočkal. O události jako první informoval server Novinky.cz.

„Řidič utrpěl devastující poranění horní končetiny, byl podchlazený, ale se záchranáři komunikoval, ti ho následně přepravili do pražské vinohradské nemocnice,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Petra Effenbergerová.

Přestože k nehodě došlo v noci, pomoc se k řidiči dostala až okolo půl sedmé ráno. Informace o ní přitom přišla z dispečinku silničářů. Ti zavolali poté, co se havarovaný řidič delší dobu neozýval.

"Řidič si sám nemohl zavolat pomoc, protože byl v kabině zaklíněný. Vůz ale okolo projíždějící řidiči ze silnice vidět mohli. Řidič mi také řekl, že okolo jelo několik aut, ani jedno z nich ale nezastavilo," uvedll mluvčí. "Lidská lhostejnost je zarážející. Mohlo by se to stát každému," dodal.

dbr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme