Nejlepší smeče ve Washingtonu? Satoranský. Jsou překvapení, jak skáču, říká jediný Čech v NBA

Jedním z nejznámějších filmů s basketbalovou tematikou je komedie Bílí muži neumějí skákat. V zámoří se fandí hlavně exhibičním kouskům, kdy se hráč proletí vzduchem a zasmečuje do koše. Disciplína především afroamerických hráčů není ovšem cizí ani jedinému Čechovi v NBA, Tomáši Satoranskému. Podle spoluhráčů je v týmu Washingtonu dokonce nejlepší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský

Tomáš Satoranský | Zdroj: Reuters

„Jsou překvapení, že takhle skáču. Přece jen bílý Evropan… To nečekali. Když je nějaká šance před zápasem nebo v tréninku, tak mě v tom podporují,“ usmívá se Tomáš Satoranský.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Satoranský překvapil své spoluhráče ve Wizards, umí skvěle smečovat

Spoluhráči oceňují jeho talent natolik, že kdyby někdo z Wizards měl dostat pozvánku do soutěže ve smečování, tradičně nejsledovanějšího doprovodného programu Utkání hvězd. Měl by to být právě Čech

Sám Satoranský by se na účast v exhibici ale necítil. „Vůbec jsem nad tím nepřemýšlel a myslím, že bych ani nechtěl. Co se týče ‚dunkování‘ (smečování) jsem toho moc nepředvedl. Radši bych nejdřív něco ukázal na hřišti.“

„Ani kvalitou bych se na to necítil. Na to, co předvedli v minulém roce Zach LaVine nebo Aaron Gordon, bych si netroufl,“ dodává.

Ve španělské lize plnil 25letý basketbalista smečováním zprávy svými akrobatickými kousky pravidelně. V NBA dal ochutnat ze svých atletických schopností až v dnešním nočním duelu s New York Knicks, jeho blok na Sashu Vujačiće nechybí na oficiálních stránkách soutěže.

Na pořádnou smeč v zápase ale zatím stále čeká. „Hráči jsou mnohem atletičtější a ti, co jdou na blok, skáčou výš a mají dobré timing. Na druhou stranu je tu víc prostoru na hřišti, to nabádá, aby to měl člověk snadnější. Ale zatím jsem se k tomu moc nedostal,“ uznává Satoranský.

Od soupeřů dostává Tomáš Satoranský prostoru na palubovce dost, podobně štědrý by mohl být i trenér Scott Brooks. Jinak bude český svými kousky nadále bavit jen během tréninků Wizards.

Při 15. domácí výhře Washingtonu v řadě dostal Satoranský 11 minut, během kterých stihl čtyři body, doskok i blok.

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme