Pražští strážníci mění po patnácti letech uniformy. Jsou pohodlnější a kvalitnější, tvrdí strážníci

FOTO UVNITŘ. Pražští strážníci vyměňují po patnácti letech všechny uniformy. Sami pomáhali při jejich výběru. Desítky kusů oblečení a doplňků, které každá sada obsahuje, dostanou do června. Oblečení má úplně nový design a podle prvních reakcí strážníků je také pohodlnější a kvalitnější.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražští strážníci mají nové uniformy

Pražští strážníci mají nové uniformy | Foto: Ludmila Křesťanová | Zdroj: Český rozhlas

„Základ je termoprádlo, na to si nandávám Ripstopové kalhoty, tím pádem mi tam vznikne izolační vrstva a už se v tom dá chodit,“ pochvaluje si novou uniformu strážnice Městské policie Praha Miroslava Čermáková.

Strážníci si pochvalují hlavně materiál. „To původní termoprádlo, které jsme měli, po pár vypráních přestalo plnit funkci termoprádla. Novinka je, že odznak je už všitý a jediné, co si dodám, je služební číslo, které je na suchý zip,“ dodává Čermáková. Nový design má i zimní bunda. „Má reflexní prvky a je zářivě žlutá a teplá,“ řekla na závěr Čermáková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pražští strážníci mají nové uniformy. Více si poslechněte v reportáži Lídy Křesťanové.

Součástí uniformy jsou také nové zimní boty, které odolají i nízkým teplotám a sněhu. „Neprotečou. Ve sněhu vydrží. Starší nevydržely, po chvilce v nich byla zima,“ popisuje strážník Martin Halmo.

Městská policie Praha nakoupila si 2000 uniforem. Za staré je chce vyměnit postupně. „Stará výstroj u strážníků zůstává. Většina strážníků už v současné době tu zimní výstroj má nafasovanou,“ řekl mluvčí Městské policie Praha Jan Čihák.

Zbývající část uniforem, včetně pláštěnky do deště, trička s krátkým rukávem, kšiltovky a brýle na léto, dostanou strážníci do června. Za novou výstroj zaplatila Městská policie Praha více než 100 milionů korun.

Pražští strážníci mají nové uniformy | Foto: Ludmila Křesťanová

Pražští strážníci mají nové uniformy | Foto: Ludmila Křesťanová

Ludmila Křesťanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme