Hromadná nehoda osmi aut a kamionu uzavřela dálnici D8 ve směru do Německa na pět hodin

Hromadná nehoda osmi osobních aut a kamionu uzavřela dálnici D8 na Ústecku na téměř pět hodin. Lehká zranění ošetřili záchranáři, řekl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Policie odklání dopravu na 87. kilometru na exitu Petrovice. Další hromadné nehody řeší policisté na Chomutovsku, přibývá i dalších nehod. Silnice jsou kluzké, namrzlé jsou i chodníky ve městech na severu Čech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní nehoda (ilustrační foto)

Dopravní nehoda (ilustrační foto) | Foto: CC0 Public domain, Fotobanka Pixabay | Zdroj: Pixabay

Nehoda na D8 se stala asi pět kilometrů od hranic s Německem. Podle Marvana boural kamion a osm nákladních aut. "Zdravotnická záchranná služba ošetřila na místě lehká zranění. Dálnice ve směru na Německo byla uzavřena. Hasiči poskytli patnácti lidem provizorní útočiště v zásahových vozech," řekl Marvan.

Dálnice D8 na Ústecku byla uzavřená téměř pět hodin. "Provoz na dálnici D8 byl obnoven nejprve ve směru z Německa. Ve 13:12 byl postupně obnovován provoz i ve směru na Německo. Nejprve byly puštěny vozy, které stály mezi tunely Panenská a Libouchec," řekla krajská policejní mluvčí Šárka Poláčková. Vážná zranění si havárie nevyžádala.

V Lochkovském tunelu se srazily tři kamiony, směr k D1 je neprůjezdný

Číst článek

Devět aut se srazilo také na silnici I/13 před Kláštercem nad Ohří. Nehodu osmi vozidel řešila policie u obce Březno na Chomutovsku. "Obě nehody jsou bez zranění. Silnice byly vymrzlé a do toho začalo pršet, tvoří se tak ledovka, proto nabádáme k velké opatrnosti," řekla chomutovská policejní mluvčí Marie Pivková.

Nehoda se stala také u Kadaně, kde se střetla dvě osobní auta s kamionem. Ledovka je na Lounsku, kde bourala dvě nákladní auta u Lubence na hlavním tahu do Karlových Varů.

Ledovka je i na Teplicku nebo Děčínsku. V Jezerské ulici v Děčíně se srazila tři auta, havárie se obešla bez zranění. Pozor musí dát chodci, pracovníci technických služeb totiž nestíhají čistit ve městech chodníky.

Nehodu osmi vozidel řeší policie u obce Březno na Chomutovsku. Další menší havárie stále přibývají, aktuálně především na Ústecku, Děčínsku a Litoměřicku. Nehod budou podle policie desítky. Jejich počet se zvýší vždy se změnou počasí. Podle Poláčkové to potvrzují i poslední dva dny, kdy v Ústeckém kraji sněžilo. V úterý se stalo 45 nehod, ve středu 33.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme