Ceny pro Podnikatele roku vyrábějí skláři z Nového Boru

Čtyřicet nejlepších podnikatelů se na konci února (28. 2.) sejde v Praze na Žofíně při předávání cen EY Podnikatel roku (Entrepreneur Of The Year). Vítěze vybírá nezávislá porota a soutěž je koncipovaná jako mezinárodní, proto jsou kritéria v každé zemi srovnatelná. Sdružení sklářských řemeslníků a umělců Kolektiv Ateliers v Novém Boru na Českolipsku právě finišuje s výrobou těchto cen.

V tuto chvíli ceny vyrábíme pro čtyři země Evropské unie – Česko, Slovensko, Rumunsko a Estonsko. Michal Vlček, předseda představenstva Kolektivu Ateliers

Ceny pro Podnikatele roku jsou kombinací broušeného skla, kovu a dřeva. „Efekt té ceny je založen na přesných poměrech velikostí těch jednotlivých skleněných bloků a na přesném umístění toho oblouku, který kopíruje skleněné bločky,“ popisuje Michal Vlček, předseda představenstva Kolektivu Ateliers.

Sklářští řemeslníci a umělci z Kolektivu Ateliers vyráběli v prvním ročníku ceny jen pro Českou republiku. „Ve druhém ročníku jsme dělali i pro Slovensko a v tuto chvíli děláme pro čtyři země EU – kromě Česka a Slovenska je to Rumunsko a Estonsko.“

Kromě vyhlašovatele cen jsou jediní, kdo zná vítěze dopředu. Jsou ale vázáni mlčenlivostí, jména vítězů musí do vyhlášení zůstat v tajnosti. „Je s tím spojená celá řada bezpečnostních opatření, protože samozřejmě nesmíme prozradit, kdo je vítězem. Pouze pár dnů před vyhlášením vítězů se to dozvíme, většinou den před vyhlášením cenu odevzdáváme,“ doplňuje Vlček.

Zajímavé je, že Kolektiv Ateliers vyrábí od každé varianty ceny dva kusy navíc pro případ, že by se cena rozbila cestou nebo při předání.

Kompletace ceny pro Podnikatele roku
Spustit audio