'Vlk se nažral a koza zůstala celá,' Šlachta hodnotí zprávu k reorganizaci jako nedostatečnou

Závěry sněmovní vyšetřovací komise jsou naprosto nedostatečné. Závěrečná zpráva se reorganizací policejních útvarů zabývá okrajově, i když kvůli tomu komise vznikla. Jsou v ní také polopravdy, řekl ve čtvrtek bývalý ředitel protimafiánského útvaru Robert Šlachta, který na protest proti reformě odešel od policie. Zopakoval, že podle něj byla reorganizace spuštěna kvůli tzv. kauze Beretta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odstupující šéf ÚOOZ Robert Šlachta

Odstupující šéf ÚOOZ Robert Šlachta | Foto: Filip Jandourek

„To, co komise vytvořila, je zjištění nedostatečné," uvedl Šlachta. Podle něj zjištění komise zastírají pravý důvod, proč komise vznikla. „Mělo se mluvit o reorganizaci a o té je tam minimum, že byla rychlá, ukvapená," řekl Šlachta.

Cílem reorganizace nebylo odstranit Šlachtu, rozhodla komise. Šaškárna, zkritizoval ji Babiš

Číst článek

Zopakoval, že podle něj byla reorganizace spuštěna kvůli tzv. kauze Beretta, která se týká vynášení informací z policejního vyšetřování za úplatky. V kauze figurují pražská žalobkyně Dagmar Máchová, policista Radek Holub, bývalý celník Pavel Šíma či policista Igor Gáborík.

Šlachta: vyřizování účtů

Podle Šlachty jsou v závěrech komise polopravdy, protože poslanci uvěřili 'druhé straně', kam zařadil vedení policie, které reformu spustilo. „Jsem z toho smutný, ty závěry jsou naprosto zdrcující a přijde mi to, jako by si někdo chtěl vyřídit účty s olomouckým vrchním státním zastupitelstvím," řekl Šlachta.

Dodal také, že poslancům předložil i jiné důkazy než odposlechy. „Ten závěr je jednostranný a byl veden k tomu, aby se vlk nažral a koza zůstala celá," prohlásil. Šlachta patřil mezi nejhlasitější kritiky policejní reformy. Po odchodu od policie se stal náměstkem generálního ředitele celníků.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme