Štěpánka trápí bolesti zad. Štěstí zkusí nový deblový pár Veselý-Šátral

Do Austrálie letěli s touhou po senzačním výsledku, ale ten se jim hned po prvních úderech do míčku pořádně vzdálil. Čeští tenisté prohrávají v daviscupovém utkání v Austrálii 0:2 na zápasy, a navíc ten nejzkušenější z nich se nedobrovolně stal pouhým fanouškem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radek Štěpánek na Australian Open

Radek Štěpánek na Australian Open | Zdroj: Reuters

Být to alespoň 1:1 na zápasy, Radek Štěpánek by zřejmě zariskoval a s bolavými zády na dvorec šel. Jenže nejzkušenější tenista sestavy má osmatřicet let a ještě nějaké cíle před sebou, takže kapitán Jaroslav Navrátil pošle do sobotní čtyřhry pár, o kterém původně vůbec neuvažoval. Oba poražené z úvodního dne Jiřího Veselého a Jana Šátrala.

„Budou spolu hrát poprvé a nemají co ztratit. Škoda, myslím, že Radek by nám pomohl, on je z toho taky špatný, ale záda ho táhnou a při jednom tréninku mu v nich zase luplo. Pan profesor mu musel dávat injekci. Než abychom riskovali, je důležitá jeho kariéra a aby byl zdravý,“ vysvětloval Jaroslav Navrátil, proč se navzdory pomoci lékaře Pavla Koláře Radek Štěpánek na dvorci v sobotním duelu neobjeví.

Přehrát

00:00 / 00:00

Daviscupovému týmu zbyla jen velmi malá šance porazit favorizované Australany

Poslední zápasy s Austrálií jako by byly stvořené pro nové situace. Stejně jako předloni v Ostravě i teď v Melbourne má kapitán Jaroslav Navrátil dva nováčky v týmu. A podobně jako v roce 2015 i teď v duelu prvního kola sestavuje nový deblový pár. Tehdy nastoupili Veselý, Pavlásek, teď dostane s Veselým šanci Šátral.

„Momentálně jsem mezi třemi nejlepšími deblisty,“ konstatoval v nadsázce Jan Šátral, a kdyby nepočítal zraněného Radka Štěpánka, mohl by si ještě o příčku polepšit. „Debla hraju docela rád, myslím si, že mám trošku i přehled. Zkusíme udělat co nejlepší výsledek a prostě vyhrát.“

Adamu Pavláskovi a Jiřímu Veselému se to předloni v Ostravě, mimochodem také za stavu 0:2 na zápasy, senzačně podařilo, ale Australané s čerstvým grandslamovým šampionem Peersem v sestavě a ještě navíc v domácím prostředí teď mohou být přece jen těžším soupeřem pro nový český pár.

„Musíme čekat, že Australani jsou velice kvalitním týmem. Jsou to deblisti, mají vzadu Kyrgiose v neděli,“ připomíná kapitán sílu domácí jedničky, která by mohla v tuto chvíli nepředpokládané zaváhání deblového páru v nedělním singlovém zápase napravit.

Jestli ještě fanoušci Nicka Kyrgiose na dvorci uvidí, o tom tedy rozhodne zřejmě sobotní čtyřhra, ve které se od druhé hodiny ranní utkají Veselý a Šátral na české a Groth a Peers na domácí australské straně.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme