Se šesti nováčky zanechali florbalisté ve Finsku dobrý dojem. Stále ale čekají na jméno nového trenéra

Česká florbalová reprezentace mužů po rezignaci Radima Cepka stále čeká na oznámení nového trenéra. Národní tým však o víkendu absolvoval přípravná utkání s Finskem a nevedl si špatně. V prvním zápase Češi remizovali s úřadujícími mistry 5:5 a ve druhém podlehli finskému výběru do 23 let těsně 4:5. Národní tým nastoupil oproti loňskému šampionátu v hodně obměněné sestavě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká florbalová reprezentace dorazila do Finska v poněkud obměněné sestavě

Česká florbalová reprezentace dorazila do Finska v poněkud obměněné sestavě | Foto: Český florbal

Tentokrát seděl na lavičce českého týmu v roli hlavního kouče Zdeněk Skružný, šéftrenér reprezentací, který nominoval do sestavy hned šest nováčků - Josefa Pluhaře, Ondřeje Svatoše, Jana Daniše, Ondřeje Vítovce, Dominika Eichnera a Lukáše Petříka. Poslední jmenovaný si odbyl svůj debut v národním týmu ve dvaatřiceti letech.

Po více jak dvou letech oblékl reprezentační dres devětadvacetiletý obránce Tatranu Střešovice Marek Deutsch, který naposledy hrál na mistrovství světa v roce 2014 v Göteborgu. Po dlouhé době obsadili brankářský post Lukáš Bauer a Radovan Michajlovič.

Kapitán českého národního týmu zůstal stejný. Opora mladoboleslavských zadních řad Jan Jelínek hodnotila výkon reprezentace vcelku pozitivně. Vždyť tato remíza byla čtvrtou v historii utkání s Finskem.

Jednání probíhají

„Na to, že jsme v tomhle složení moc neodtrénovali, tak jsme to zvládli dobře. Bylo vidět, že noví kluci se nebáli hrát a byl to dobrý výkon z naší strany. Sice jsme tam měli určitě pár momentů, kdy nás Finové docela dost zmáčkli, ale docela dobře jsme to ustáli a myslím si, že jsme si vytvořili i docela dost šancí,“ hodnotil Jelínek po prvním duelu.

Ve druhém utkání, a to s finskými hráči do 23 let Češi prohrávali 0:3, ale dokázali se do utkání vrátit. Až do devětapadesáté minuty byl zápas vyrovnaný 4:4, ale 92 sekund před koncem třetí třetiny rozhodl o vítězství Eronen.

A jak probíhají jednání o novém trenérovi? „V současné době i nadále probíhají diskuse o podmínkách a fungování v cyklu pro Mistrovství světa 2018 s potenciálními kandidáty. Varianty, které jsem představil a komunikoval na lednovém jednání VV, jsou nadále otevřeny,“ popsal vývoj situace na stránkách Český florbal David Zlatník, předseda komise reprezentace.

Prozatím bude tedy v čele stát Zdeněk Skružný a vypomáhat mu bude Radek Sikora, který na uplynulém mistrovství světa v Lotyšsku figuroval v roli asistenta. Ve Finsku byl v realizačním týmu i bývalý reprezentační kapitán Milan Fridrich.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme