Rittiga a spol. čeká další soud. Policie navrhla obžalovat v jízdenkové kauze 18 lidí

Kauza poškozeného pražského dopravního podniku míří před soud, policie navrhla podat obžalobu, sdělil v pondělí dozorující státní zástupce Adam Borgula. Případ se týká 18 obviněných, mezi nimiž je podle dřívějších informací i lobbista Ivo Rittig. Kauza souvisí se zakázkami na tisk jízdenek, na prodej jízdních dokladů, na projekt tzv. elektronické jízdenky a dále také s následnou legalizací výnosů z trestné činnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lobbista Ivo Rittig

Lobbista Ivo Rittig | Foto: Michal Šula / MAFRA | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Mohu uvést, že aktuálně jsem obdržel v této věci od policejního orgánu návrh na podání obžaloby včetně relevantního spisového materiálu," napsal Borgula. „Návrh na podání obžaloby se týká všech osmnácti v této věci obviněných osob," doplnil.

Dopravní podnik uzavřel podle policie nevýhodný kontrakt na výrobu jízdenek s papírnou Neograph, který zprostředkovala Cokeville Assets, firma Rittigova obchodního partnera Petera Kmetě.

Neograph firmě podle vyšetřovatelů odváděl 17 haléřů z každé jízdenky. Nadační fond proti korupci v minulosti uvedl, že konečným příjemcem těchto peněz byl pravděpodobně Rittig.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme