Anděl Páně 2 je komerčně nejúspěšnějším českým filmem. Vydělal víc než 127 milionů korun

Pohádka Anděl Páně 2 se stala komerčně nejúspěšnějším českým filmem promítaným v českých kinech. Vydělala víc než 127 milionů korun, v tržbách tak překonala dosavadního rekordmana - snímek Vratné lahve režiséra Jana Svěráka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ivan Trojan (vlevo) a Jiří Dvořák v pohádce Anděl Páně 2

Ivan Trojan (vlevo) a Jiří Dvořák v pohádce Anděl Páně 2 | Foto: Česká televize

Rekordní čísla vyplývají ze statistik Unie filmových distributorů. Anděla Páně 2 natočil režisér Jiří Strach. Snímek do kin vstoupil loni 30. listopadu. Zájem diváků byl od začátku velký. První tři po sobě jdoucí víkendy po premiéře návštěvnost pohádky překročila 100 tisíc diváků.

První díl pohádky Anděl Páně natočil Strach už v roce 2005. Stejně jako v pokračování si hlavní roli zahráli Ivan Trojan a Jiří Dvořák.

Trojan, ztvárňující anděla Petronela, slíbil, že když Anděl Páně 2 překoná hranici milionu diváků v kině, bude se podílet na trojce. Čísla se podařilo dosáhnout už 12. ledna, tedy pouze šest týdnů od premiéry.

„Jeden z nás bezelstně řekl, že budeme uvažovat o Andělu Páně 3, když přijde milion diváků do kin. Chtěli jsme tak naznačit, že se s Andělem Páně loučíme. Vy jste se ale rozhodli tuto milionovou metu dobýt. A protože co se slíbí, je mravné i splnit, nezamykáme Petronelovi a Uriášovi jednou provždy dveře,“ reagovali na úspěch tvůrci filmu v čele s režisérem Jiřím Strachem.

„Když budeme mít dobrý scénář, když budeme mít výborný námět, tak proč ne. Na druhou stranu říkám, ty nápady někdy nepřichází hned a někdy taky jsou úplně blbé. Takže než natočit blbý film, blbou trojku, tak radši nenatočit nic,“ dodal později Strach v rozhovoru pro Český rozhlas.

David Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme