České Radiokomunikace otestovaly DAB dokrývač v Berouně, chystá se jeho spuštění

7. únor 2017

Stowattový vysílač bude fungovat stejně jako pražský Žižkov na kanálu 12C a jeho součástí budou okruhy Českého rozhlasu.

České Radiokomunikace včera ve zkušebním provozu otestovaly nový digitální rozhlasový dokrývač pro město Beroun. Podle informací webu Digitální rádio proběhly zkoušky ve třech fázích, a to v časech 15:48-15:57, 16:42-17:02 a 17:06-17:15. Ostrý provoz stowattového dokrývače se očekává již maximálně v horizontu několika málo týdnů. Termín spuštění na začátku roku 2017 tedy bude podle původních předpokladů splněn.

Stowattový dokrývač bude fungovat stejně jako pražský vysílač Žižkov na kanálu 12C a jeho součástí budou okruhy Českého rozhlasu, a to pochopitelně nejen běžné celoplošné stanice jako jsou Radiožurnál, Dvojka nebo Vltava, ale také digitální programy – Wave, Junior a D-dur. Český rozhlas je připraven být lídrem digitalizace vysílání a rozšiřovat ho do dalších koutů naší republiky. Schválená podoba strategie, kterou by se měl ČRo řídit, není optimální, veřejnoprávní médium nicméně bude hledat způsoby, jak technologii dostat k co nejširšímu počtu obyvatel.

autor: lukpo
Spustit audio