Silničáři chtějí mít ve vozech záchranné tlačítko, reagují tak na nehodu sypače z Kolínska

Silničáři ve středních Čechách plánují dát do sypačů tlačítko záchrany. Chtějí tak předejít nehodám, při kterých si řidič nedokáže zavolat pomoc třeba telefonem. Podobně jako se to stalo minulý týden při nehodě sypače na Kolínsku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sypač

Sypač | Foto: Petr Palovčík

Řidiči sypačů by se mohli během služby dovolat pomoci mnohem dříve než teď. V kabině vozu by totiž měli mít záchranné tlačítko, které by bylo součástí navigačního systému.

Řidič by tak mohl dát dispečerovi kdykoli a kdekoli rychle vědět, že má problémy.

Šéfové silničářů ve Středočeském kraji tak reagují na dopravní nehodu z minulé středy, kdy na Kolínsku vjel v noci řidič do příkopu. Zraněný zůstal zaklíněný za volantem a našli ho až ráno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Silničáři chtějí mít ve vozech záchranné tlačítko, reagují tak na nehodu sypače z Kolínska. Téma pro reportéra Radka Duchoně

„Nejlepší by to bylo kolem volantu, někde na přístrojové desce nebo nahoru, kde je autorádio,“ přibližuje řidič Ladislav Hospodářský, kde by podle jeho představ mělo tlačítko být.

Jako dobrý nápad hodnotí umístění záchranné pomůcky i šéf silničářů Vladimír Horák. Jestli budou silničáři nové zařízení využívat už příští zimu zatím není jasné. Podle výrobců ale podobné zařízení zkonstruovat určitě jde.

Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme