Ledeckou na MS sjezdařů čeká kombinace. 'Škemrám, abychom si zajeli slalom, ale trenér nechce'

Alpská kombinace tradičně patří k nejsilnějším disciplínám českých lyžařů. Dnes od deseti hodin si ji ve Svatém Mořici vyzkouší i Ester Ledecká. Může z toho být zajímavý výsledek, protože ve sjezdu umí být hodně silná. Ovšem jak je na tom se slalomem, to je zatím trochu záhada.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká lyžařka/snowboardistka Ester Ledecká

Česká lyžařka/snowboardistka Ester Ledecká | Foto: Zdeněk Sluka/SportInvest

Na tom, jestli slalom trénovala před šampionátem hodně nebo málo, se neshodne ani samotná Ester Ledecká se svým koučem Tomášem Bankem.

„Byl na to čas. Rozhodně jsme slalom s Ester dělali víc, než když jsme trénovali s Ondrou (Bankem, pozn. red.), takže něco natrénované má. Ideální to samozřejmě není, ale to není ani ve sjezdu ani v obřáku, kvůli tomu náročnému programu. Není na tom ale špatně,“ říká Tomáš Bank.

Přehrát

00:00 / 00:00

Slalom je moje nejoblíbenější lyžařská disciplína, říká Ester Ledecká

„Pokaždé škemrám, abychom si zajeli slalom, ale trenér vždy říká, že to nepotřebuji, že jdeme na obřák. Vždycky ho musím přemlouvat. Doufám, že budeme slalom trénovat víc. Slalom miluji a vždycky se na něj těším. Od malička to byla asi moje nejoblíbenější disciplína,“ přiznává Ledecká.

Přesto právě slalom dělá Tomáši Bankovi největší starosti, protože pro Ledeckou je podle něj vedle snowboardingu a lyžařských rychlostních disciplín v podstatě třetím různým sportem.

„Ten slalom je opravdu odskočený úplně jinam. Hrozně těžko se ve slalomu dostává na nějakou světovou úroveň, když toho dělá tolik. Slalom tím trpí podle mě nejvíc,“ dodává trenér Bank.

Jak moc se to projeví při alpské kombinaci na mistrovství světa, se zjistí už dnes. Jako první přijde v 10.00 sjezd, o tři hodiny později pak odstartuje slalom.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme