Brankáři Kovářovi návrat do reprezentace nevyšel. 'Byl jsem přemotivovaný,' přiznal

Dlouho za národní tým nechytal, ale v brankovišti se nakonec moc neohřál. Gólman hokejové reprezentace Jakub Kovář dostal na Švédských hrách od domácích rychlé tři góly, z branky odešel a kapitánovi Janovi bylo bratra líto.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Jakub Kovář na tréninku české reprezentace

Brankář Jakub Kovář na tréninku české reprezentace | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Doufám, že si z toho nebude nic dělat,“ věří kapitán svému bratrovi, který lovil třetí puk ze své sítě už v 15. minutě a v hale Scandinavium to zavánělo debaklem.

„Představoval jsem si to trošku jinak, ale bohužel,“ přiznal po zápase český gólman.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brankář Jakub Kovář prohře českého týmu proti Švédsku nezabránil

Jakub Kovář toho moc nenamluvil. On ale není tím viníkem, v obraně to skřípalo, Švédové zůstávali volní před brankou a dopředu to bylo dobré jen do té doby, než mělo dojít na to hlavní – na střelbu.

Po první třetině platil stav 3:0 pro Tre Kronor, takže kouč národního týmu Josef Jandač nechal Jakuba Kováře vystřídat Pavlem Francouzem.

„Samozřejmě mě napadlo, že to může přijít. Dát tomu mužstvu nějaký impuls tím, že se stáhne po třech gólech brankář,“ prohlásil Jakub Kovář.

Impuls dodal týmu nakonec Jakubův bratr Jan. Kapitán národního týmu snížil dvakrát, Češi nakonec prohráli 2:5. Jakub Kovář ale i přes rychlý konec zůstával v klidu.

„Střídání jsem už párkrát zažil. Není to nic příjemného. Byl jsem asi moc přemotivovaný, hodně jsem chtěl,“ uznal Jakub Kovář.

Hokejová reprezentace bude mít co napravovat nejen výsledkově, ale hlavně herně. V pátek má volno, o víkendu bude hrát dvakrát v poledne. Proti Finsku a poté s Ruskem.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme