Nevytrhávej branky i s kořeny, říkají Ledecké. V kombinaci dosáhla na dvacáté místo

Když má na nohou lyže, jezdí mnohem častěji sjezd - přesto až slalomářská část pomohla Ester Ledecké k nejlepšímu výsledku kariéry na lyžařském mistrovství světa. Účastnice projektu Radiožurnálu Olympijský rok ve Svatém Mořici skončila dvacátá v alpské kombinaci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ester Ledecká

Ester Ledecká | Foto: Zdeněk Sluka/SportInvest

Fascinace Ester Ledeckou zavládla na stadionu ve Svatém Mořici několikrát, muž za mikrofonem při jejích jízdách stále opakoval, že s nejlepšími lyžařkami se tu snaží držet krok mistryně světa ve snowboardingu.

Češce samotné ale znělo v uších spíš něco jiného - lyžařské rady jejího týmu, aby při sjezdu pokud možno nekácela branky, jak se jí to přihodilo v úterním superG.

Přehrát

00:00 / 00:00

Alpskou kombinaci sledoval ve Svatém Mořici reportér ČRo Jan Kaliba

„Už několikrát jsem slyšela na prohlídce – tady jeď na bránu, ale ne tak, abys ji vyhodila i s kořenem. Problém je, že vystrkuju lokty a když jsem daleko od brány, snažím se jí dotknout, což je problém, ale po superG je načase, abych lokty zastrčila a začala jezdit jako normální člověk,“ směje se Ester Ledecká.

Alpskou kombinaci mezi nejlepšími ani ve Světovém poháru nikdy nejela a teď je v ní dvacátá na světě a hlavně zdravá, což na tomhle šampionátu rozhodně není samozřejmost. Tentokrát odnášel vrtulník do nemocnice bronzovou medailistku ze superG Laru Gutovou.

Nebylo to po žádném děsivém pádu při sjezdu, ale meniskus a křížové vazy si poranila při rozcvičce na slalom. Pro loňskou vítězku Světového poháru a domácího miláčka skončila sezona.

„Koleno si člověk může urvat i když se rozjíždí v pomalé rychlosti a blbě se mu sekne hrana. V lyžování je blbé, že tu riziko je. Neviděla jsem to, takže to může i nemusí být její chyba,“ říká Ledecká k nehodě, která nepotěšila domácí publikum.

Švýcaři naopak ocenili výsledky kombinace, kterou Švýcarka Holdenerová vyhrála před krajankou Gisinovou.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme