V Doněcku pohřbili 'Giviho'. Se separatistickým velitelem se loučily desetitisíce lidí

Desetitisíce obyvatel východoukrajinského Doněcku se přišly rozloučit s Michailem Tolstychem. Ten pod přezdívkou Givi velel jednomu z hlavních praporů separatistických sil. Před dvěma dny ho v jeho doněcké kanceláři zabila termobarická hlavice odpálená z plamenometu Čmelák.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohřeb velitele ukrajinských separatistů 'Giviho'

Pohřeb velitele ukrajinských separatistů 'Giviho' | Zdroj: Reuters

Vedení samozvané separatistické Doněcké lidové republiky atentát na velitele Giviho připisuje ukrajinskému komandu. Předák separatistů Alexandr Zacharčenko slíbil, že pachatelé budou dopadeni a odsouzeni podle válečných zákonů, tedy zabiti.

Ruský list Novaja Gazeta ale s odvoláním na jednoho z příslušníků praporu Somali napsal, že velitele zabili jeho spolubojovníci. Měli tak udělat proto, že v lednových těžkých bojích o Avdějevku nedaleko Doněcka nechal své lidi na holičkách a z boje utekl.

Podle kanálu Lifenews ale tento zdroj lhal. Novaja Gazeta pokračuje ve vlastním vyšetřování.

Pohřeb velitele ukrajinských separatistů 'Giviho' | Foto: Reuters

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme