Bučení, pískání. Čekal jsem horší reakce, řekl o návratu do Oklahomy Kevin Durant

Ještě loni by ho v Oklahomě velebili, jenže to by basketbalista Kevin Durant nesměl v rámci NBA odejít do konkurenčního Golden State. Dvojnásobný olympijský vítěz se v sobotu poprvé vrátil na palubovku svého bývalého týmu. Fanoušci na něj bučeli a pískali, jenže v závěru měl po výhře 130:114 úsměv na rtech americký reprezentant.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kevin Durant

Kevin Durant | Zdroj: ČTK

Když je nemůžeš porazit, přidej se k nim. Podle tohoto citátu se řídil v létě americký basketbalista Kevin Durant. Ten totiž po osmi letech vyměnil dres Oklahomy, se kterou se marně pokoušel dobýt trůn NBA, za konkurenční Golden State.

V sobotu se poprvé konal jeho návrat do Chesapeake Energy Areny a fanoušci domácích Thunder mu při každém kontaktu s míčem dávali hodně najevo, co si o jeho změně dresu myslí.

Třetí nejlepší střelec loňské sezony se však nenechal rozhodit. Zaznamenal 34 bodů, 9 doskoků a 3 asistence. „Vlastně jsem reakci diváků čekal daleko horší,“ rýpnul si do domácího obecenstva v rozhovoru po utkání.

Drobnou rozmíšku měl také s Russellem Westbrookem. Rozehrávač domácích tradičně táhnul ofenzivu Oklahomy (47 bodů, 11 doskoků, 8 asistencí). V minulých sezonách tvořil s Durantem obávanou dvojici, kolem které chtěl generální manažer Sam Presti postavit vítězný tým.

„Už je dávno po všem. Nerozmazával bych to. On hraje za jeho tým a já za svůj. Nechte ho a mě taky dělat svou práci. Je to jednoduché a prosté,“ nechtěl se po utkání vyjadřovat k Durantově odchodu Westbrook.

Z osobního hlediska se však nezdá, že by osmadvacetileté křídlo udělalo chybu. Golden State vede tabulku Západní konference a znovu bude patřit k největším adeptům na zisk poháru pro vítěze NBA.

Kevin Durant v létě podepsal monstrózní smlouvu s Warriors, kteří mu v následujících dvou letech vyplatí 54,3 miliónů dolarů, což v přepočtu činí téměř 1,4 miliardy korun.

ČTK, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme