Němkám před Fed Cupem zazpívali nacistickou hymnu. Totální ignorace, reagovala Petkovicová

VIDEO: Během úvodního ceremoniálu před zápasem tenisového Fed Cupu na Havaji mezi Američankou Alison Riskeovou a Němkou Andreou Petkovicovou nechala Americká tenisová asociace omylem zazpívat hymnu z éry nacistického Německa. Za vzniklou situaci se asociace krátce nato omluvila. Informovala o tom BBC.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Německá tenistka Andrea Petkovicová

Německá tenistka Andrea Petkovicová | Zdroj: Reuters

Fanoušky a členy německého týmu záměna hymny zarazila a naštvala. „Absolutně mě to pobouřilo a hlavně urazilo, to je nejhorší. Je to důkaz totální ignorace,“ řekla Petkovicová. „Bylo to svým způsobem to nejhorší, co mě kdy potkalo, obzvláště na Fed Cupu,“ dodala.

Během ceremoniálu zazněla z úst zpěváka slova, která se zpívala v hymně za éry nacistického Německa: „Deutschland, Deutschland über alles“.

„Za nepříjemné nedopatření se Americká tenisová asociace (USTA) omlouvá německému týmu. Víckrát se takové chyby nedopustíme,“ omlouvala se po incidentu asociace.

Petkovicová nakonec s Riskeovou první kolo Fed Cupu prohrála 0:1.

Výběr špatné hymny ale není ojedinělým případem. V roce 2012 na Velké ceně ve sportovní střelbě v Kuvajtu nechali pořadatelé kazašské sportovkyni zahrát hymnu z filmu Borat. Film v Kazachstánu považují za brutální útok na kazašskou národní hrdost a incident tak označili jako pobuřující skandál mezinárodních rozměrů.

Lukáš Řezník Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme