Rodinný úspěch. Žena comebacků Domračevová a legenda biatlonu Björndalen slavili v jeden den

Nedělní program biatlonového mistrovství světa v Hochfilzenu nabídl jeden zajímavý příběh. Pozoruhodný byl už sám o sobě zisk stříbrné medaile Bělorusky Darji Domračevové, ve stíhacím závodě mužů pak ale skončil třetí její manžel, legendární Nor Ole Einar Björndalen.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonový pár Darja Domračevová a Ole Einar Björndalen

Biatlonový pár Darja Domračevová a Ole Einar Björndalen | Zdroj: Reuters

V téhle rodině bylo a bude hodně veselo, aby snad Ole Einar nezáviděl své ženě Darje nedělní dopolední úspěch. Pořídil si jen pár hodin na to také mistrovskou medaili. Před lety by tohle snad nikoho nepřekvapilo, jenže Björndalenovi je 43 let a jeho vrstevníci už nazují lyže jenom pro radost.

Domračevová se zase vrátila mezi elitu až v průběhu sezony, po porodu dcery Xenie. „Je to hodná holka, spí moc dobře, jen párkrát v noci kvůli ní vstanu, ale to je přeci úplně normální.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Biatlonový pár Darja Domračevová a Ole Einar Björndalen slavil v jeden den hned dvě medaile

„I já spím dobře, sice trochu méně, ale pořád dobře,“ usmívá se legendární Nor a vtipkuje, že se nevyspí pokaždé úplně do růžova, ale to je asi to poslední co ho trápí. Ostatně, v neděli mohl zůstat v posteli o něco déle, to jeho žena mezitím oblékla závodní kombinézu, startovní číslo 27 a pak fantastickou stíhací jízdou překvapila dokonce i sama sebe.

„Je to snový den. Před závodem jsem vůbec nemyslela na medaili, brala jsem to hlavně jako dobrý trénink. Chtěla jsem udělat dobrou práci na trati i na střelnici a soustředit se jen na sebe. A to se povedlo. Před časem mi novináři dali novou přezdívku, říkali mi žena comebacků. Myslím, že dneska se to potvrdilo,“ říkala Darja Domračevová po závodě na tiskové konferenci.

Mimochodem právě její úspěch pak popoháněl a vlastně i uklidňoval také Björndalena. „Jasně, určitě mě to hodně motivovalo a musím říct, že pro mě byl Darjin úspěch skoro důležitější než můj závod, takže jsem se před ním cítil úplně v pohodě, protože jsem byl strašně šťastný,“ uvedl.

Čas s rodinou

A možná i proto vyšperkoval bilanci nejslavnějšího biatlonového páru. Naposledy se něco takového povedlo Raphaelovi a Liv Grete Poiréovým, jenže to už je 13 let zpátky. Od té doby se mnohé změnilo, a i u Bjoerndahlena. Sám přiznává, že už není takovým rychlíkem. V soukromém životě zase plní otcovské povinnosti, ale poslední dvě fakta spolu prý rozhodně nesouvisí.

„Nepřijde mi, že je v tom velký rozdíl. Můžu dělat všechno jako předtím a navíc trávit hodně času se svou rodinou, dítětem, ona je pořád veselá. Bydlíme teď společně blízko běloruského týmu, což je pro nás dobré a jsme za to všechno hodně šťastní,“ dodává hlava rodiny Ole Einar Björndalen.

Jan Suchan, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme