Mistři bod od sestupu. Hvězdy možná dostaly až moc šancí, přemýšlí kouč Leicesteru

V loňské sezoně byli senzací Premier League a celého fotbalového světa, letos se ale hráči Leicesteru trápí. Po páté porážce v řadě jsou v ligové tabulce sedmnáctí, jediný bod nad sestupovým místem. Kouč Claudio Ranieri uznává, že bude muset změnit hvězdou sestavu z loňska, o místo se může bát i on sám.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rijád Mahriz se trápí, jeho snažení ve Swansea zpovzdálí sleduje i kouč Claudio Ranieri

Rijád Mahriz se trápí, jeho snažení ve Swansea zpovzdálí sleduje i kouč Claudio Ranieri | Zdroj: Reuters

Zápas na Swansea byl pro Leicester klíčový. Lišky i Labutě měly před zápasem 21 bodů a vítěz se posunul do klidnějších vod tabulky Premier League. Důležité tři body urvala domácí Swansea a úřadující mistr tak na 17. místě má už pouze bod k dobru na sestupovou pozici Hullu, poslední Sunderland je jen o bod dál.

„Chtěl jsem dnes začít ‚novou sezonu,‘ ale dopadlo to zase stejně. Neuvěřitelné. Nezačali jsme špatně, ale první dvě střely na naši bránu skončily gólem a to je pak těžké se vrátit,“ hodnotil konec prvního poločasu záchranářského duelu kouč Leicesteru Claudio Ranieri. „Stroj není rozbitý, ale když nehrajete na maximum, je to těžké. Swansea byla odhodlanější než my,“ opřel se italský trenér do vlastních řad.

'Prožil jsem to, co teď zažívá on.' Čech nabízí pomoc zraněnému fotbalistovi Hullu

Číst článek

Nedaří se ani největším oporám z mistrovské sezony. Útoční Jamie Vardy nedal v anglické nejvyšší soutěži gól už dva měsíce, Rijád Marhiz si tehdy ve stejném zápase proti Manchesteru City připsal svou poslední asistenci. Přesto jsou oba pořád v základní sestavě.

„Možná jsem byl až moc věrný osvědčené sestavě,“ uznal Ranieri po páté porážce v řadě, což se úřadujícím mistrům stalo v Premier League naposledy v roce 1956. „Když dosáhnete něčeho opravdu velkého, chcete pak dát jednu šanci, druhou, třetí… Možná už je to teď opravdu moc,“ přemýšlí italský kouč.

„Teď už musím něco změnit, protože takhle to dál nejde,“ prohlásil rezolutně na tiskové konferenci, zatímco ostrovní média pokračují ve spekulacích, že i pozice samotného Itala je v ohrožení. „Pořád si myslím, že jsem ten pravý pro tuhle práci,“ odmítá je 65letý trenér.

Změny si kouč může otestovat v zápasech, které sice budou pro Foxes důležité, ale nikoli existenční. Na příští utkání cestují do Londýna, kde je v FAcupovém osmifinále čeká Millwall, pak se přesunou do Španělska na další osmifinále – tentokrát v Lize mistrů proti Seville.

Následovat budou dvě existenční bitvy v Premier League. Ta první proti Liverpoolu, který sice venkovní utkání PL měsíc nevyhrál, ale po víkendové výhře nad Tottenhamem se dotáhl bod od druhého místa. O pět dní později úřadující mistry přivítají Hull, nad kterým drží nejtěsnější náskok.

Jestli prohrají i tentokrát, bude opět o něco reálnější, že úřadující mistr podruhé v historii Premier League sestoupí.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme