Jak zdravě jíst. Olomoučtí medici vytvořili speciální web se zdravými recepty

Studenti všeobecného lékařství Univerzity Palackého v Olomouci mají speciální web, na kterém sdílí zdravé recepty. V Česku jde o jedinečný počin, který navíc vzešel ze studentské iniciativy. Práce na webu se stala součástí výuky studentů čtvrtého ročníku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zeleninové jídlo

Zeleninové jídlo | Foto: pixabay.com

„Předmět se jmenuje Tělovýchovné lékařství a rehabilitace. V rámci něj jsou přednášky a semináře o zdravé výživě, na jejichž základě mají potom studenti vytvořit svůj vlastní zdravý recept, který si potom přinesou ve zkoušce. Pracovníci na děkanátu ho poté vloží do webu,“ přiblížila učitelka a lékařka Eliška Sovová.

Portál obsahuje zhruba dvě stovky zdravých receptů a v Česku představuje ojedinělou studentskou iniciativu. Medici díky ní spojili teoretickou výuku s praktickým pohledem na správnou životosprávu.

Iniciátorem webu se zdravými recepty byl student Roman Dohnal, podle kterého je to právě tvorba vlastního receptu, která studenty donutí zjistit si o dané problematice více.

V rubrice „Jak zdravě jíst" najdou zájemci návody na přípravu polévek, drůbežího, rybího i vepřového masa, bezmasé pokrmy i sladká jídla.

Blanka Mazalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme