Čeští biatlonisté jsou pod palbou ruských výhrůžek. Hlídají si bidony a kontrolují buňky

Nejen dobře závodit a trénovat, ale také si hlídat bidony s pitím nebo zamykat buňky. Takové jsou úkoly českých biatlonistů na mistrovství světa v rakouském Hochfilzenu. Hlavně z Ruska jim totiž kvůli českému boji proti dopingu chodí výhrůžky, aby si hlídali jídlo a pití, že se na ně určitě „něco najde“.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šéftrenér biatlonistů Ondřej Rybář

Šéftrenér biatlonistů Ondřej Rybář | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Čeští biatlonisté se pro Rusko stali nepřítelem číslo jedna. Dávají si tak velký pozor, co jedí a pijí. Už nemohou odkládat bidony s pitím během tréninku kdekoli podél trati. Pořád je musí mít pod kontrolou.

Vodu pijí pouze balenou a přitom ještě kontrolují, jestli není porušený uzávěr lahve. Opatření se týkají také dárků od fanoušků, které měli biatlonisté hodně v oblibě. Jako první na to upozornila MF Dnes.

Přehrát

00:00 / 00:00

„Jídla od fanoušků si už bohužel dát nemůžeme," říká biatlonistka Gabriela Koukalová

„Bohužel už není možné, abychom si dali perník nebo bábovku, co nám fanoušci upečou,“ mrzí Gabrielu Koukalovou, která na světovém šampionátu v Hochfilzenu vybojovala dvě medaile. „Nikdo z nás už si nedovolí takové jídlo sníst,“ dodává.

Druhá žena celkového pořadí Světového poháru přiznala, že také několikrát kontroluje, jestli zamkla dveře na hotelovém pokoji. Podobně pečliví jsou členové českého týmu také při zamykání buněk. Jednak do nich odkládají bidony a jednak se leccos zlého dá samozřejmě provést i lyžím nebo zbraním.

Rusové se zkrátka cítí dotčení. „Potrefená husa se vždycky ozve,“ říká šéftrenér Ondřej Rybář. Zároveň však uznal, že výhružky přichází spíš od lidí, kteří s biatlonem nemají až tak společného. „Jedná se spíš o jedince, kteří v našem sportu nejsou zainteresovaní, ale týká se jich to jako národa,“ uvádí.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme