V pardubické nemocnici lidé darují krev při Valentýnských odběrech

Valentýn sice nepatří mezi tradiční české svátky, ale i tak je velmi oblíbený. Někteří lidé ho v Pardubicích oslavili už v pondělí netradičně darováním krve. Takzvané Valentýnské odběry uspořádala pardubická krajská nemocnice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odběr krve, ilustrační foto

Odběr krve, ilustrační foto | Foto: Milan Kopecký

Na transfuzní oddělení pardubické nemocnice dorazily darovat krev desítky lidí. Samotný odběr trvá kolem deseti minut, ale zájemci musejí nejdříve absolvovat zdravotní prohlídku a také se několik hodin po odběru šetřit.

Valentýnský svátek zamilovaných je spojený hlavně s mladými lidmi, které chce nemocnice oslovit. Pravidelní dárci totiž stárnou a lidé starší 65 let už krev darovat nemohou.

Nemocnice hlásí akutní nedostatek krve. Nové dárce mají přilákat daňové úlevy

Číst článek

Pardubická nemocnice má sice aktuálně dárců v registru dost, ale snaží se přesvědčit pro bezplatné dárcovství ty nejmladší lidi, a tedy co nejvíc lidí mezi 18 a 35 lety.

Zájemci, kteří dojdou díky valentýnským odběrům darovat poprvé v životě, získají speciální odměnu – ručně vyráběné dárky a také možnost jít na romantickou večeři pro dva. Valentýnské odběry se v Pardubicích uskuteční ještě ve čtvrtek 16. února od 7 do 11 hodin dopoledne.

dab, Tereza Hašková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme