Fotbalová Sparta zahájí jaro s novým sponzorem. Stala se jí společnost Sazka Bet

Už ve čtvrtek končí sparťanským fotbalistům oficiálně zimní přestávka. Start do jarní části sezony si odbydou v ruském Rostově, kde rozehrají playoff Evropské ligy. V lukrativní soutěži si mohou přijít na desítky miliónů korun. Svůj rozpočet přitom pražský klub výrazně obohatil už nyní, dohodl se na dvouleté spolupráci s novým generálním partnerem, společností Sazka Bet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová Sparta představila nového generálního partnera

Fotbalová Sparta představila nového generálního partnera | Zdroj: ČTK

Předešlý hlavní partner Synot Tip ukončil spolupráci jak se Spartou, tak i první ligou kvůli vyššímu zdanění hazardu. I proto se letenské vedení muselo v poslední sezoně vypořádat se ztrátou 130 miliónů korun. „Hledali jsme partnera, který bude silný a významný. Nebylo pro nás rozhodující, že nějaký čas nebyl na dresu,“ vysvětloval generální ředitel klubu Aleš Kotalík.

Vedle loga sponzora přibydou i finance v klubovém rozpočtu. V tomto případě ale zůstal Kotalík podobně diskrétní jako ohledně otázek na zdravotní stav navrátilce Tomáše Rosického.

„Přesnou částku komentovat nemohu a nebudu. Pohybuje se však na podobné úrovni, jako v předešlých letech,“ uvedl Kotalík. Orientačně se tedy jedná zhruba o 30 miliónů ročně.

Díky speciální novince budou z příchodu nového sponzora těžit přímo také fanoušci na stadionu. Od prvního ligového zápasu pro ně bude přes klubovou aplikaci možné vidět sestřihy z důležitých momentů utkání. Připojení k internetu přitom klub poskytne díky WiFi.

Ve čtvrtek při utkání Evropské ligy v Rostově letenští příznivci své oblíbence v nových dresech ještě neuvidí. V některých zemích je totiž propagace loterijních společností, jakou je i Sazka Bet, zakázána.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme