Studentům v části Indonésie zakázali slavit Valentýn a zabavili jim kondomy

Úřady v některých částech převážně muslimské Indonésie zakázaly mládeži slavit svátek svatého Valentýna. Ten podle nich odporuje tamním zvyklostem a podporuje nezávazný sex. Jinde zabavily policejní hlídky z pultů obchodů kondomy, informovala v úterý agentura Reuters.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Muslimská studentka protestuje proti svátku sv. Valentýna v indonéském městě Surabaya.

Muslimská studentka protestuje proti svátku sv. Valentýna v indonéském městě Surabaya. | Zdroj: Reuters

„K zátahům došlo poté, co jsme dostali od obyvatel zprávy o tom, že večerky neregulovaně prodávají kondomy, speciálně na Valentýna,“ citovala agentura pracovníka policie z města Makassar, kde policie v malých prodejnách kondomy zabavovala. Prodejci zároveň dostali příkaz neprodávat mládeži antikoncepci.

Tamní nejvyšší islámská rada vyhlásila Valentýn jako zakázaný svátek už v roce 2012, nakolik podle ní neodpovídá muslimské kultuře a učení. Valentýna zakázaly žákům na školách i mimo nich slavit úřady v některých městech a provinciích už v minulosti i letos.

Jak ale upozorňuje Reuters, samotná Indonésie je sekulární zemí, která podporuje náboženskou diverzitu. Svátek sv. Valentýna tak v Indonésii nabírá na popularitě a řada společností nabízí slevy na zboží se svátkem tradičně spojené, jako například květy nebo čokoláda.

moš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme