Basketbalista Magic Johnson vzkazuje: Všichni s námi musí počítat, Lakers se dokážou vrátit

Jen málo hráčů v historii NBA si vybudovalo takovou pozici klubové ikony jako Earvin Magic Johnson v Los Angeles Lakers. Pětinásobný šampion s kalifornským týmem se teď vrací na místo činu jako poradce vedení, aby svému milovanému celku pomohl zpátky na výsluní. Historicky nejúspěšnější společnost totiž v posledních letech uvadá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Problémy s míči podle basketbalistů zápas se Srby nijak neovlivní

Problémy s míči podle basketbalistů zápas se Srby nijak neovlivní | Zdroj: Reuters

Fanoušci Lakers a to nejen ti skalní se ale právě k angažování člena legendárního Dream Teamu upínají a věří v lepší zítřky. Magic Johnson je totiž srdcař, který na tuhle nabídku dlouho čekal a odmítal jiné.

„Jsem rád, že jsem se vrátil do organizace, kterou tak miluju. Proto jsem odmítal celou dobu všechny ostatní nabídky. Říkal jsem ne, protože jsem a vždycky budu Laker. A když se mě Džíný ptala, jestli tu práci vezmu, neváhal jsem, je pro mě ideální.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Nejúspěšnější tým historie NBA Los Angeles Lakers neprožívá zrovna dobré období. Všechno má ale změnit nová posila ve vedení - klubová legenda Magic Johnson

Už je takřka jisté, že ani letos se Lakers nepodívají do play off - počtvrté v řadě. Proto přichází Magic Johnson jako poradce nejen majitelky Jeanie Bussové.

„Nebudu spolupracovat pouze s majitelkou a rodinou Bussů, ale se všemi, kteří budou o mou pomoc stát. Můžu poradit nebo nabídnout svůj pohled na věc v basketbalových otázkách, ale také byznysu, nebo se účastnit vyjednávání se sponzory ale i posilami. Klidně budu k dispozici i permanentkářům. Jsem připraven se do toho ihned a se vší vervou pustit,“ říká se svým typickým zápalem jeden z 50 nejlepších hráčů historie vyhlášených přímo vedením NBA.

A jedním z prvních, kdo dal jasně najevo, že se na tuhle spolupráci těší, je teprve šestatřicetiletý kouč Luke Walton. „Na spolupráci s asi nejlepším hráčem v historii Lakers, ale také celé NBA se těším. Je to šampion, který by našemu mladému týmu mohl hodně dát a posunout ho.“

Chybí hvězda

No a Magic Johnson má už teď prý v hlavě plán, jak do pár let vrátit Lakers tam, kam patří. Do bojů o titul. Chybí jim prý už jen hvězda prvotřídní velikosti.

„Ano, protože máme opravdu hodně dobrých mladých hráčů a talentovaného trenéra Waltona. Podívejte, jak Lebron James změnil Cleveland, nebo ne? Koukněte, kde by bylo San Antonio bez Leonarda. Hvězdný hráč prostě všechno změní a spoluhráče udělá lepšími,“ dodává Earvin Magic Johnson, nový člen vedení losangeleských Lakers, který chce takového hráče přivítat ve svém týmu co nejdřív.

„Není jednoduché v dnešní NBA a basketbale obecně takového hráče přivést. Nejde jen o platové stopy, ale spoustu dalších věcí kolem. Jsou dvě možnosti, buď se vám povede ho přesvědčit jako volného hráče, aby podepsal právě u vás. Nebo se ho prostě musíte pokusit získat nějakou výměnou. Neříkám, že se nám to povede hned, ani třeba v dalším přestupním období, ale musíte mít strategii jak toho dosáhnout a tu mám,“ říká Magic Johnson.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme