PSG chce na čtvrtý pokus porazit Barcelonu, Cavani se utká s kamarádem z reprezentace

Pětadvacátý ročník nejprestižnější fotbalové soutěže dospěl do vyřazovací fáze. Osmifinále nabízí souboje špičkových evropských týmů a z úterní nabídky vyčnívá především zápas pařížského PSG s Barcelonou. Speciální nádech bude mít utkání pro útočníky Edinsona Cavaniho a Luise Suáreze. Oba hráči se velmi dobře znají z uruguayského národního týmu, teď ale stojí proti sobě jako soupeři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Edison Cavani je hlavní útočnou zbraní PSG

Edison Cavani je hlavní útočnou zbraní PSG | Zdroj: Reuters

V předzápasových analýzách zní nejčastěji jméno Edinson Cavani. Uruguayský kanonýr nastřílel za PSG v letošní sezoně už 33 gólů. Pouze o branku méně má na kontě útočník Barcelony Lionel Messi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na duel gigantů PSG - Barcelona pozval reportér ČRo David Prouza

Cavani ale před utkáním vidí i pozitiva. Na hřišti se potká se svým spoluhráčem z národního týmu - Luisem Suárezem. „V minulosti už jsme proti sobě nastoupili a je to jedna z těch skvělých věcí, které fotbal nabízí,“ těší se kanonýr PSG.

„Na spoustu věcí člověk ve fotbale zapomene, ale když stojíte proti spoluhráči z národního mužstva, proti někomu, kdo se narodil ve stejném městě a komu je stejně jako vám, tak si toho musíte považovat,“ dodává Edison Cavani.

Pařížský velkoklub sice poslední tři vzájemná utkání prohrál, ale teď má jednu výhodu. Kouč PSG Unai Emery zná Barcu velmi dobře ze svého angažmá ve španělské lize. I proto trenér Katalánců Louis Enrique očekává těžký zápas.

„Na tenhle stadion máme dobré vzpomínky, ale nikdy to nebylo jednoduché. PSG to nikdy neodevzdalo zadarmo. Teď navíc mají trenéra Emeryho, který nás perfektně zná a ví, jak nám znepříjemnit zápas. Bude to velmi zajímavé utkání dvou týmů a ctižádostivých hráčů,“ očekává kouč Barcelony.

Souboj týmů, které shodně neprohrály už jedenáctkrát za sebou, vypukne dnes večer ve 20:45. Souběžně začíná v Lisabonu zápas Benfiky proti Borusii Dortmund.

Vojtěch Man, David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme