Tuleň na jihovýchodě Skotska vyděsil vodáky. Vylezl jim přímo na loď

VIDEO UVNITŘ. Divoká zvířata se lidem většinou vyhýbají. Jeden tuleň na jihovýchodě Skotska jako by tohle pravidlo vůbec neznal. V ústí řeky Forth začal šplhat na kajak a překvapil tak skupinu vodáků. Jednomu z nich se celý zážitek podařilo zachytit na video.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tuleň na jihovýchodě Skotska nic netušícímu vodákovi vylezl na loď

Tuleň na jihovýchodě Skotska nic netušícímu vodákovi vylezl na loď | Foto: Youtube .com

Tuleň skupinu vodáků na jihovýchodě Skotska sledoval přes kilometr. Když si toho kajakář Alistair Forrest všiml, začal ho natáčet. Jakmile se ale tuleň přiblížil k jeho kajaku, byl trochu vyděšený. Ostatně měl k tomu důvod. Odhadoval, že ploutvonožec vážil až 100 kilogramů.

Čtyřicetiletý Skot proto tuleně sice nejdřív pozdravil, ale hned ho požádal, aby jeho loď nechal být. Zvíře si z jeho výzvy nic nedělalo a pokračovalo ve snaze vyšplhat na zadní část kajaku.

Tuleň podle kajakářů lezl na loďku celé věky, pod jeho hmotností se zadní polovina kajaku nejdřív ponořila pod vodu, ale nakonec dosáhl svého cíle. Vodáci ho při jeho výkonu nakonec i povzbuzovali.

Tuleň se prý vůbec nebál, nechoval se agresivně a dokonce se nechal pohladit. Autor videa tvrdí, že tuleni v oblasti za kajaky plavou vcelku běžně, ale nikdy se k němu žádný nepřiblížil tak blízko. Proto to pro něj prý byl úžasný zážitek.

Ondřej Klapal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme