'Rusko zabralo Krym za Obamovy vlády. Nebyl Obama vůči Rusku příliš měkký?' píše Trump na Twitteru

Americký prezident Donald Trump ve twitterovém vzkazu naznačil, že má výhrady k politice svého předchůdce Baracka Obamy vůči Rusku. V sérii tweetů rozeslaných netradičně v časných ranních hodinách vystavil kritice americká média i tajné služby za údajný únik informací a za spekulace o působení ruských agentů v USA.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Donald Trump

Donald Trump | Foto: White House Press Office, CC0 Public domain

Trump na Twitteru připomněl, že Rusko zabralo ukrajinský Krym v době vlády Baracka Obamy. „Nebyl Obama vůči Rusku příliš měkký?" položil si prezident otázku. Jeho mluvčí Sean Spicer v úterý prohlásil, že Trump „dal jasně najevo", že Moskva musí okupovaný poloostrov vrátit Ukrajině. Ruské vedení pak do Washingtonu vzkázalo, že se o statusu Krymu nehodlá s nikým bavit, a to ani s USA.

Trump, který zpravodajství amerických celostátních médií podle poradců Bílého domu velmi pečlivě sleduje, vyčetl podle něj „prolhaným" médiím, že publikují úniky informací, které prý zřejmě vycházejí z Národní agentury pro bezpečnost (NSA) a z Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). Ten nyní zkoumá kontakty bývalého Trumpova hlavního bezpečnostního poradce Michaela Flynna s ruským velvyslanectvím, kvůli nimž Flynn nakonec tento týden rezignoval.

Text Trumpových tweetů ze středečního rána (čas je washingtonský):

6:40
Prolhaná média se mohou zbláznit ze svých konspiračních teorií a ze slepé nenávisti. Na MSNBC a CNN se nelze dívat, televize Fox je skvělá!

7:08
Nesmysl o ruských vazbách je jen pokusem zakrýt mnoho chyb, kterých se Hillary Clintonová dopustila během své prohrané kampaně.

7:19
Zpravodajská komunita (NSA a FBI?) předává ilegálně informace pokleslým The New York Times a Washington Post. Zrovna jako v Rusku.

7:28
Díky Elimu Lakeovi z The Bloomberg View - "NSA a FBI by se neměly vměšovat do naší politiky... a děje se tak". Velmi nebezpečná situace pro USA.

7:42
Rusko ZABRALO Krym za Obamovy vlády. Nebyl Obama vůči Rusku příliš měkký?

8:13
Skutečný skandál je, že tajné informace rozdávají naše "zpravodajské služby" jako cukrátka. Velmi neamerické!

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme