Koukalová vybojovala ve vytrvalostním závodě stříbro. Lepší byla jen Dahlmeierová

Po zlatu a bronzu kompletuje Gabriela Koukalová medailovou sbírku. Česká biatlonistka vybojovala druhou příčku v patnáctikilometrovém vytrvalostním závodě na mistrovství světa v rakouském Hochfilzenu. Celkově si připsala šestou medaili ze světových šampionátů. První byla vedoucí žena Světového poháru Němka Laura Dahlmeierová a třetí místo obsadila Italka Alexia Runggaldierová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová má další medaili

Gabriela Koukalová má další medaili | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Gabriela Koukalová sice chybovala hned při první položce vleže, ale potom už si střelbu pohlídala, koncentrovala se a vyčistila všechny terče.

„Bylo to těžší než jindy, kdy se závod daří a střílí se ze začátku čistě, tak to jede líp. Dneska jsem musela hodně bojovat, ani jsem neměla svůj běžecký den, ale jsem moc spokojená, že se mi podařilo soustředit se na ty střelecké položky. Jedna minuta je dobrá,“ hodnotila v rozhovoru pro Českou televize Gabriela Koukalová.

„Je to taková neznámá, to je asi ten poslední závod, kde bych sázela, že můžu vyhrát medaili. Absolutně mi nesedí,“ řekla Koukalová s tím, že z umístění je překvapená.

'Se špunty si nerozumím.' Koukalové musela šampaňské otevřít soupeřka

Číst článek

Běžecky se Gabriela Koukalová zařadila celkově na třetí místo za vítěznou Němku a Finku Kaisu Mäkäräinenovou. Do cíle dorazila v čase 41:54,8 a musela čekat, co předvedou na trati a střeleckých položkách její soupeřky. Předstihla ji pouze Laura Dahlmeierová, která získala pátý titul mistryně svtěa a navýšila své vedení v celkovém hodnocení Světového poháru. Na tomto mistrovství světa získala už třetí zlato, jelikož vyhrála stíhací závod a smíšenou štafetu.

Životní závod zajela Italka Alexia Runggaldierová, která sestřelila všech dvacet terčů a dojela si pro bronz, když předstihla devětadvacetiletou Finku Mari Laukkanenovou. Obhájkyně zlata Francouzka Marie Dorinová Habertová udělala dvě chyby hned na první položce a celkově skončila 40.

Z českých závodnic se dále nejlépe umístila Eva Puskarčíková, která obsadila 23. místo. „Na trati to bylo trápení od začátku až do konce. Spokojená s během nejsem, střelba půl na půl,“ hodnotila Puskarčíková, která se běžeckým časem zařadila na 42. místo.

Veronika Vítková skončila 50. a 82. dojela Lucie Charvátová. „Dneska to bylo opravdu hodně náročné, bylo hodně velké teplo, místy to bylo i rozbořené, trať byla hodně náročná,“ uvedla Veronika Vítková pro Českou televizi.

A jak se vypořádala Koukalová s teplým počasím? „To je jedna z věcí, které mi dělají problém, ale myslím si, že i dalším závodnicím. Člověk musí víc pít, protože se víc potí,“ uvedla.

Mistrovství světa v biatlonu v Hochfilzenu (Rakousko):
Ženy - vytrvalostní závod (15 km):
1. Dahlmeierová (Něm.) 41:30,1 (1 trest. minuta), 2. Koukalová (ČR) -24,7 (1), 3. Runggaldierová (It.) -1:45,6 (0), 4. Laukkanenová (Fin.) -1:56,8 (1), 5. Avvakumovová (Korea) -2:03,6 (0), 6. Dunkleeová (USA) -2:06,8 (2), 7. Hammerschmidtová -2:27,5 (2), 8. Hinzová (obě Něm.) -2:45,5 (2), 9. Džimová -2:46,1 (2), 10. Pidhrušná (obě Ukr.) -2:54,6 (2), ...23. Puskarčíková -3:59,4 (2), 50. Vítková -6:01,7 (5), 82. Charvátová (všechny ČR) -9:03,6 (8).
Průběžné pořadí SP (po 18 z 26 závodů): 1. Dahlmeierová 843, 2. Koukalová 814, 3. Mäkäräinenová (Fin.) 728, 4. Dorinová Habertová (Fr.) 675, 5. Wiererová (It.) 542, 6. Chevalierová (Fr.) 474, ...9. Puskarčíková 455, 23. Vítková 249, 51. Charvátová 77, 85. Davidová (ČR) 13.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme