Plány nové střechy haly v České Třebové jsou už na stole, trosky se odklízejí dál

Jak vyplynulo ze schůzky zástupců Pardubického kraje se stavební firmou, měly by zbytky propadlého stropu sportovní haly v České Třebové zmizet do konce tohoto týdne. Střecha nově postavené tělocvičny se propadla v polovině ledna při sportovním utkání, uvnitř tehdy bylo asi 80 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odklízení trosek zřícené střechy v České Třebové

Odklízení trosek zřícené střechy v České Třebové | Foto: Honza Ptáček | Zdroj: Český rozhlas

Na jednání padl termín, kdy budou trosky střechy odklizené – a to má být do konce tohoto týdne.Vedle tělocvičny jsou stále jeřáby, které postupně plní sutinami kontejnery – a ty zase průběžné odvážejí nákladní auta, takže odklízecí práce tady jsou v plném proudu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trosky střechy v České Třebové zmizí do konce týdne. V březnu začne oprava

Pardubický kraj si najal nezávislou firmu, která měla navrhnout, jak střechu opravit. Plány už hotové jsou a nabízejí čtyři varianty nejen jak střechu opravit, ale především, jak by měla být řešená konstrukce nového stropu.

Dřevěná konstrukce už šanci nedostane

Odklízení trosek zřícené střechy v České Třebové | Foto: Honza Ptáček

Pardubický kraj s výběrem konkrétního návrhu počká do doby, než bude hotový posudek soudního znalce. To by mělo být do několika týdnů. Podle aktuálních informací by se v březnu mohlo začít s opravami tak, aby se už v říjnu mohlo v tělocvičně opět sportovat.

Policii zajímaly hlavně podpěry propadlé střechy. Opravy haly potrvají měsíce

Číst článek

Ve vyšetřování nehody zatím žádný posun není. Policisté zpočátku řídili přímo tady na místě vyzvedávání trosek, protože potřebovali zajistit důkazy a potřebné materiály. Čtyři ze třinácti vazníků si navíc vyšetřovatelé ještě ponechali, aby je podrobili dalším zkoumáním a expertízám. I nadále tedy platí, že policie havárii prošetřuje jako obecné ohrožení z nedbalosti a viníkovi může hrozit až osmiletý trest ve vězení.

Josef Ženatý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme