Policisté na pražském letišti nahlášenou bombu nenašli. Po neznámém pachateli pátrají

Druhý terminál pražského letiště se ve čtvrtek po 22. hodině znovu otevřel cestujícím. Ti ho museli opustit kvůli anonymu, který tam nahlásil uložení bomby. Policie areál evakuovala, na místě zasahovali pyrotechnici a psovodi. Po dobu pyrotechnické prohlídky nesměla z terminálu odlétat letadla do zemí Schengenského prostoru. Po pachateli anonymní hrozby pátrají kriminalisté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Terminál 2 na Letišti Václava Havla uzavřen kvůli nahlášené bombě.

Terminál 2 na Letišti Václava Havla uzavřen kvůli nahlášené bombě. | Foto: Týdeník Policie

Policie po více než dvou hodinách ukončila prohledávání Terminálu 2 pražského Letiště Václava Havla a začala tam zpět pouštět cestující. Nahlášenou bombu policisté nenašli a podle mluvčí cizinecké policie Kateřiny Rendlové se provoz letiště už vrátil do normálního režimu.

Škody bude Letiště Václava Havla teprve vyčíslovat, stejně jako aerolinky, kterých se dočasné uzavření terminálu a zpoždění letů dotklo, uvedl mluvčí letiště Michal Řehořek. Po pachateli anonymní hrozby pátrají kriminalisté.

Policie musela Terminál 2 a jeho okolí uzavřít před 20. hodinou poté, co anonym vyhrožoval odpálením bomby. Cestující se většinou přesunuli do sousedního Terminálu 1, který fungoval bez omezení a na který byli směřováni také cestující přilétající ze zemí Schengenu.

Po dokončení policejní prohlídky veřejných i neveřejných prostorů se do terminálu nejdříve vrátili zaměstnanci a poté cestující. Postupně byli odbavováni, podstoupili bezpečnostní kontrolu a pak mohli odletět. „Předpokládáme, že do hodiny a půl se nám podaří všechna dotčená letadla odbavit," uvedl Řehořek.

Terminál 2 na Letišti Václava Havla uzavřen kvůli nahlášené bombě. | Foto: Týdeník Policie

ČTK, dp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme