Šance na úspěch se biatlonistům rozplynula po druhé střelbě. Krupčíkovi ale kolegové nic nevyčítali

Sestřelit všechny terče – to je první předpoklad úspěchu v životě biatlonového reprezentanta, pokud se to ale opakovaně nepovede, o úspěchu rozhodně nemůže být řeč. Vyprávět by o tom mohli čeští biatlonisté po dnešním štafetovém závodě, ve kterém udělali celkem 16 střeleckých chyb, a nakonec skončili až desátí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Krčmář během štafetového závodu

Michal Krčmář během štafetového závodu | Foto: (C) Český biatlon Petr Slavík

Jestliže byli čeští fanoušci, trenéři i sami závodníci plni sebevědomí a velkých ambic po nadmíru vydařeném vytrvalostním závodě, hned při prvním úseku přišlo pořádné vystřízlivění.

Tomáš Krupčík se při druhé střelbě trefil z prvních pokusů jen jednou, a pak měl co dělat, aby nemusel na víc než jen jedno trestné kolo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Českým biatlonistům ve štafetě na MS nevyšla střelba

„Je vymalováno,“ poznamenal s ironickým úšklebkem trenér Ondřej Rybář, zatímco soupeři mizeli ze střelnice a jeho svěřenec kroužil na nepopulárním stopadesátimetrovém kolečku.

„Celá ta položka se mi nepovedla. Přijel jsem tam zatížený a nedokázal jsem to tam udržet. Zpětně se to těžce hodnotí, ale je to ohromný průšvih,“ sypal si Tomáš Krupčík popel na hlavu, když popadl dech a tepová frekvence se uklidnila.

Na střelnici si ale jen stěží mohl dopřát jakékoli prostoje, a tak pálil, přestože mu zbraň v zátěži tancovala nahoru a dolů. Zběsilé tempo, v jakém přifrčel balík závodníků na stadion, prostě Krupčíkovi ani trochu nesedlo.

Mužskou štafetu na MS biatlonistů vyhráli Rusové. Češi po chybách na střelnici skončili desátí

Číst článek

„Přijel jsem tam moc udýchaný. Ta stojka byla celá špatně. Po trestném kole člověk ví, že to pokazil a snaží se, aby byla ztráta, co nejmenší.“

Na druhou stranu, ani bez výpadku na prvním úseku by tahle čtveřice díru do světa neudělala. Jen dvakrát chybující Ondřej Moravec nechť promine, ale tenhle závod, to bylo velké střelecké trápení.

„Nikdo z nás nedokázal dát nulu na pět, což je do nebe volající. Trestný okruh zhatí plány v každém závodě, takže v tomto se to jen potvrdilo,“ vysvětluje finišman Michal Krčmář, i když hned dodá, že Tomáši Krupčíkovi nic nevyčítá.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme