Samková vítězí i díky špičkovému servismanovi. Nejradši mám extrémní podmínky, tvrdí Kanaďan

Mistrovství světa biatlonistů i alpských lyžařů už je skoro u konce, ale vrchol sezony teprve čeká Evu Samkovou. Ta bude v polovině března bojovat o historicky první medaili pro český snowboardkros ze světového šampionátu a stejně jako na olympijských hrách v Soči bude spoléhat na kanadského servismana.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková se do Světového poháru vrátí v lednu

Eva Samková se do Světového poháru vrátí v lednu | Foto: Jakub Marek

Jean Philipp Trottier, kterému na závodech nikdo neřekne jinak než J.P., je ve svém oboru velkou hvězdou.

Připravoval prkna kanadské i francouzské reprezentace, ale rok před olympijskými hrami v Soči, kde Eva Samkové dominovala, se díky snowboardistovi Michalu Novotnému dostal k českému týmu, kde se mu zalíbilo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Eva Samková se na závodech může spolehnout na služby uznávaného servismana Jean Philippe Trottiera

„Jsem tady velmi spokojený, Eva bojuje o první místo ve Světovém poháru a to je skvělé. Vždycky se vám pracuje lépe tam, kde jsou úspěchy. Jsem rád, že nám to tak jde,“ těší Trottiera povedená sezona, ve které Eva Samková vyhrála 2 závody Světového poháru a v seriálu je těsně na druhém místě.

Kanaďanovy kvality se letos projevily především v americkém Solitude, kde česká olympijská šampionka zvítězila za hustého sněžení a jejím soupeřkám to zkrátka tak dobře nejelo.

„Já mám prakticky rád jakékoli podmínky. Když děláte tuhle práci, tak se musíte přizpůsobit čemukoli a mě to zkrátka baví ať je deset stupňů nad nulou nebo pod nulou. Každý druh počasí má svá specifika a jde o to co nejlépe se přizpůsobit. Ale je pravda, že nejradši připravuju prkno do extrémních podmínek. Ať už je hodně teplo nebo zima, sněhová vánice, to je moje.“

Reparát vyšel. Eva Samková vyhrála ve Feldbergu druhý závod Světového poháru

Číst článek

„Čím je ten sníh složitější, tak o to víc záleží na servisácích. Když je trať ledovatá, tak je to prostě ledovaté. Když je ale prašan, nebo mokrá břečka, tak je to na něm. Zatím mu to ale vychází pěkně," doplňuje kanadského sevismana českého týmu Eva Samková.

A přestože jí J.P. dokáže připravit nejrychlejší snowboard ze všech, žádné speciální vychytávky na mazání prkna nemá

„Těžká práce a zase těžká práce. Chce to důkladně se připravit na jakýkoli druh sněhu, neustále je potřeba zkoušet a zkoušet. Je to docela věda, podmínky se neustále mění a tak se snažím zkombinovat všechno možné, aby to jelo co nejlíp,“ říká servisman.

A zatím to Evě Samkové, která svou jedinečnou technikou skvěle zvládá rychlé prkno, jezdí výtečně. V březnu se tak od ní dá očekávat útok na historicky první českou snowboardkrosovou medaili ze světového šampionátu.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme