Pohádkový příběh Lincolnu. Pátá liga bude mít po 103 letech zástupce ve čtvrtfinále FA Cupu

Dlouhých 103 let nebyl ve čtvrtfinále anglického FA Cupu celek z horší než čtvrté ligy. Fotbalisté anglického Lincolnu City ale v sobotu přepsali historii. Vedoucí celek páté ligy zvítězil na hřišti Burnley a nebude chybět mezi nejlepšími osmi týmy, které se poperou o nejstarší fotbalovou trofej.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lincoln City

Lincoln City | Zdroj: Reuters

Fotbalisté Lincolnu City pokračují v pohádkové cestě FA Cupem. V sobotním duelu zvítězili na hřišti Burnley, což je celek hrající Premier League, 1:0 a po století se stali prvním týmem z páté a horší ligy, který se podíval až do čtvrtfinále nejstaršího poháru. Rozhodl o tom v 89. minutě svou hlavičkou Sean Raggett.

„ Je to fotbalový zázrak, když se tým z tak nízké soutěže dostane v poháru tak daleko. Trenér Lincolnu Danny Cowley “

„Být mezi posledními osmi v FA Cupu zní hodně dobře. Nadřeli jsme se, ale jsem hrozně pyšný na všechny hráče,“ řekl v rozhovoru pro televizní stanici BBC trenér Danny Cowley. „Je to fotbalový zázrak, když se tým z tak nízké soutěže dostane v poháru tak daleko,“ cení si osmatřicetiletý kouč.

Sami hráči si podle něj možná ani neuvědomují, o jak velký úspěch se přičinili. Jen pro srovnání, zatímco včera hrál Lincoln City na půdě Burnley před téměř 20 tisíci diváky, v úterý cestuje na stadion North Ferriby, na který se maximálně vejde 2700 lidí.

Příběh Lincolnu se přitom nemusí stát ojedinělým. V pondělí totiž v osmifinále FA Cupu hraje ještě jeden celek z páté ligy. Jiholondýnský Sutton ale čeká ještě větší výzva. Na svém stadionu totiž přivítá slavný Arsenal.

Tým z páté ligy přivítá slavný Arsenal, v boji o lístky na malý stadion jde o minuty

Číst článek

Už dnes v půl osmé večer se nicméně bude losovat čtvrtfinále poháru a celý Lincoln jistě bude sledovat, koho jim los přidělí v dalším kole. Ve hře jsou velká jména. Při jeho příznivém osudu mohou do stotřicetitisícového města zavítat giganti Premier League, jako například vedoucí Chelsea.

Její bývalý záložník Pat Nevin mimochodem v rozhovoru pro BBC Radio 5 prohlásil, že „utkání Lincolnu proti Burnley vejde do dějin a každý hráč klubu je hrdinou.“

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme