Dahlmeierová získala v hromadném startu na MS páté zlato. Koukalová dojela čtvrtá

Biatlonistka Gabriela Koukalová dokončila závod s hromadným startem na mistrovství světa na čtvrtém místě. Svůj pátý triumf si v Hochfilzenu vyjela Němka Laura Dahlmeierová, na kterou česká reprezentantka ztratila 24 vteřin. Druhá skončila Američanka Dunkleeová, bronz bere Finka Mäkäräinenová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Laura Dahlmeierová Gabriela Koukalová

Laura Dahlmeierová Gabriela Koukalová | Zdroj: Reuters

Dahlmeierová vyhrála závod na 12,5 kilometru o 4,6 sekundy před nečekanou medailistkou Američankou Susan Dunkleeovou, jež byla stejně jako ona na střelnici bezchybná. Třiadvacetiletá Němka tak v Rakousku vybojovala pět zlatých medailí a jedno stříbro, čímž překonala dosud rekordní bilanci čtyř zlatých a dvou stříbrných Norky Tory Bergerové z MS 2013 v Novém Městě na Moravě.

Koukalová se držela na medailových pozicích až do poslední střelby. Po netrefeném čtvrtém terči vestoje musela sedmadvacetiletá Češka na trestné kolo a zhruba kilometr před cílem ji ve stoupání předstihla Finka Kaisa Mäkäräinenová, která si doběhla pro svou první medaili v Hochfilzenu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gabriela Koukalová hodnotila mistrovství světa v Rakousku jako velmi vydařené

„V posledním kopci mi došly síly, že jsem skoro musela jít. Už s tím nešlo nic dělat, dostala jsem tam rozhodující metry a neměla šanci soupeřky dojet,“ mrzelo českou reprezentantku, která v individuálních závodech obsadila na mistrovství světa 1., 2., 3. a 4. místo.

Druhá žena pořadí Světového poháru Koukalová finišovala čtvrtá stejně jako v páteční štafetě, od medaile ji dělilo 3,9 sekundy. Své nejlepší MS v kariéře jablonecká rodačka opouští se ziskem kompletní medailové sady ze sprintu, vytrvalostního závodu a stíhačky, dvěma čtvrtým místy a sedmou pozicí ze smíšené štafety.

„Byl to rozhodně vydařený šampionát. Zisk tří medailí je nad rámec toho, co jsme si před začátkem předsevzali,“ hodnotila druhá žena světového pořadí.

Další Češka v dnešním závodě Eva Puskarčíková obsadila s pěti trestnými koly 26. pozici.

ČTK, Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme