Byl to pro mě neuvěřitelný závod, zářila Smutná v cíli Jizerské padesátky

Padesátá Jizerská padesátka už má namále, její účastníci sice ještě dojíždějí do cíle, ale většina už se jich s tratí zdárně popasovala. A v konkurenci světové elity se neztratili ani domácí závodnice a závodníci. Nejlepší z nich byla Kateřina Smutná, která si dojela pro druhý triumf kariéry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Smutná v cíli Jizerské 50

Kateřina Smutná v cíli Jizerské 50 | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

„Byl to pro mě neuvěřitelný závod, strašně jsem si ho užila. Trénuji tady odmalička. Diváci byli neuvěřitelní tím, jak mě hnali dopředu. Strašně jim za to děkuji,“ radovala se místní rodačka Kateřina Smutná ze svého druhého triumfu na Jizerské padesátce. Navíc je její čas 2:17:34 rekordem trati.

„Ani jsem to nestihla sledovat, ale je to možné,“ přiznala Kateřina Smutná, která si v té rychlosti ani sama nestačila historického zápisu všimnout. A bude aspoň nějaká oslava?

Přehrát

00:00 / 00:00

Diváci byli neuvěřitelní, prohlásila vítězka Jizerské 50 Kateřina Smutná

„Oslava nebude, jenom si přiťukneme. Pozítří odlétám, takže se musím balit.“

A také šetřit síly, protože klasická desítka na mistrovství světa je samo sebou také velká výzva.

Spokojený byl i nejrychlejší z Čechů Stanislav Řezáč. Závod tentokrát dokončil jako 13. se ztrátou necelých pěti minut na vítězného Nora Mortena Pedersena.

„Tyhle závody se jezdí opravdu rychle. Pod dvě hodiny se snad ještě nejelo. Je vidět, že jde tento soupažový sport strašně nahoru,“ smál se Stanislav Řezáč, který už se dávno musel přeškolit na nehezky vypadající, ale o to rychlejší styl.

Jubilejní ročník Jizerské padesátky vyhrála Smutná, mužům kraloval Pedersen

Číst článek

Druhým Čechem v cíli byl Jiří Ročárek a vzápětí proťal fotobuňku i 22. Lukáš Bauer. Jeho pocity se dají přirovnat k počasí, jaké při závodu bylo. Tedy že ze zatažené oblohy nakonec vykouklo sluníčko. Bauerovi totiž úplně nevyšel cíl, který si dal.

„Byl bych pochopitelně spokojenější, kdyby se mi podařilo vyhrát tu první prémii. Bohužel jsem nemohl jet, s ohledem na mistrovství světa, celou padesátku naplno, ale jinak spokojenost,“ říkal Lukáš Bauer. Stovky dalších amatérů dojížděli do cíle ještě dlouho po něm.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme