Spor bývalých kolegů Westbrooka a Duranta stále trvá. Na Utkání hvězd NBA jsou ale v jednom v týmu

Basketbalista Russell Westbrook patří v NBA mezi nejsledovanější hráče. Aktuálně ale nejen proto, že zažívá svou historicky nejúspěšnější sezonu. Novináře ale víc zajímá jeho pokřivený vztah s bývalým spoluhráčem Kevinem Durantem, který v létě z Oklahomy jako volný hráč odešel. A tohle téma v posledních dnech znovu a znovu ožívá - nejen kvůli nočnímu Utkání hvězd.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dříve hráli Westbrook a Durant (vpravo) společně za Oklahomu. Nyní už jsou soupeři

Dříve hráli Westbrook a Durant (vpravo) společně za Oklahomu. Nyní už jsou soupeři | Zdroj: Reuters

Proti sobě letos hráli už třikrát, ale naposledy před týdnem poprvé v Oklahomě a pro Duranta to nebyl návrat do Chesapeake Energy Areny zrovna vysněný. Kromě bučení si Durnat musel vyslechnout i narážky bývalých spoluhráčů na hřišti a to i od Westbrooka.

„Jsem fakt rád, že to pozdvižení kolem mého návratu sem teď končí. Ten zápas z toho všeho byl už to nejlepší, to co mu předcházelo, mě strašně rozptylovalo a nemělo to nic společného s basketbalem. Ale už je snad po všem a nebude se to dál rozmazávat v médiích ani mezi fanoušky. Jsem rád, že je to za mnou,“ přiznal Durant.

Jenže neuběhl ani týden a začalo se tohle téma řešit k jejich nelibosti znovu. Westbrook s Durantem se totiž poprvé od letního rozchodu sešli v jedné šatně znovu – jako členové výběru Západní konference na 66. Utkání hvězd NBA.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hvězda NBA Russell Westbrook o svém bývalém spoluhráči Kevinu Durantovi stále nechce mluvit

„Budu dělat to, co vždycky a to, co se po mně chce. Na zápas se těším a hodlám si ho užít. Nepřijel jsem sem z toho dělat další drama," nechal se slyšet Kevin Durant. To Westbrook se dotěrnými dotazy novinářů vypořádával v New Orleans po svém. Když se ho například jeden z nich zeptal, jaké to bude znovu sedět s ním v jedné šatně, spustil.

„Chlape, víš co? Víkend módy byl úžasný. Jsem rád, že se ptáš. Některé nové kolekce vypadaly fakt dobře."

A v podobném duchu odpovídal na obdobné otázky i dál, až mu došla trpělivost.

„Co máte za problém? Je mi jedno, jak to vypadá a pokud se vám nelíbí mé odpovědi, vypořádejte se s tím. Nevím, co chcete vy, ale já jsem na oblíbeném místě, jsem šťastný a užívám si ten čas tady. Se svým týmem, který teď mám, jsem spokojen. Těším se, až se na tohle konečně všichni povzneseme a půjdeme dál,“ říkal Westbrook - pátý muž v počtu dosažených triple doublů v historii NBA, který je začal sbírat hlavně až po Durantovu odchodu.

Jestli tohle rozkmotření dvou bývalých kamarádů skončí happyendem je zatím ve hvězdách. Udělat krok jako první by totiž zřejmě musel Durant, zatím ale Westbrooka oslovit neplánuje.

„Nevím, takhle jsem nad tím nepřemýšlel, nemám to v plánu, ale pokud k tomu nějak přirozeně dojde, bránit se nebudu, pokud ne taky bych to neřešil.“

Asi nejčastější otázkou před úvodním rozskokem zápasu je, pokud nebereme tu na vzájemné vztahy, jestli se právě Westbrook objeví na hřišti s Durantem, a jestli by to mohlo být v sestavě i se všemi ostatními hráči Warriors.

„Nestává se moc často, že by se do výběru dostali hned čtyři hráči z jednoho týmu. Určitě toho využiju a někdy je na hřiště spolu na pár minut pošlu, ale kdo bude hrát s nimi? Zatím nevím, ani na co narážíte,“ tvrdil se smíchem na tváři ten, který to jako jediný může ovlivnit – Steve Kerr, kouč jak Golden State, tak pro letošek výběru Západu.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme