Mrázek zářil v Pittsburghu, Voráček skóroval při výhře Flyers

Český brankář Detroitu Petr Mrázek se podruhé za sebou vešel mezi tři hvězdy zápasu. Nejvýraznější postavou ho vyhlásili po výhře Red Wings 5:2 v Pittsburghu, na které se podílel 24 zákroky. Jakub Voráček skóroval ve Vancouveru, kde jeho Philadelphia Flyers vyhráli 3:2. Asistenci si v nočních zápasech připsal i obránce Chicaga Michal Kempný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek

Petr Mrázek | Zdroj: Reuters

„Petr se dostává do formy. A když má formu, patří mezi nejlepší v lize,“ pochválil českého brankáře kouč Detroitu Jeff Blashill. S Mrázkem v brance totiž Red Wings během dvou dnů porazili dva nejlepší týmy Východní konference. Po Washingtonu ukončili i devítizápasovou bodovou sérii Pittsburhgu.

Petr Mrázek si titul první hvězdy zápasu vysloužil 24 zákroky a pouhými dvěma inkasovanými góly od Tučňáků. Na jeho lapačku bude vzpomínat hlavně Nick Bonino, který mohl v polovině zápasu vyrovnat na 2:2, jenže proti jeho bekhendovému zakončení vymrštil gólman rukavici po bleskurychlém přesunu.

Rudá křídla rozhodla o svém vítězství 5:2 třemi góly ve třetí třetině, trefili se Tatar, Vanek a do prázdné brány Luke Glendening. Detroit přesto zůstává ve Východní konferenci předposlední.

Letci z Philadelphie po více než dvou týdnech znovu zvítězili v základní hrací době. Ve Vancouveru jim k tomu pomohl hlavně výborný začátek druhé třetiny. Nejdřív Jakub Voráček dorazil Courturierovu střelu a svým patnáctým gólem v sezoně zvýšil na 2:0, o chvíli později Flyers odskočili na tříbrankový rozdíl zásluhou Schenna.

Za Canucks snižovali Severoevropané. Nejdřív Fin Granlund a ve 32 minutě Dán Hansen dostali Kosatky zpět na jednobrankový rozdíl, další branka ale až do konce zápasu nepadla a Philadelphia vyhrála 3:2.

Hokejisté Chicaga vyhráli v NHL pošesté v řadě na hřišti soupeřů. Buffalo porazili 5:1 a 13 minutami na ledě a jednou asistencí na gól se na tom podílel i obránce Michal Kempný.

NHL:
NY Rangers - Washington 2:1, Pittsburgh - Detroit 2:5, Ottawa - Winnipeg 2:3, Buffalo - Chicago 1:5, NY Islanders - New Jersey 6:4, Carolina - Toronto 0:4, Colorado - Tampa Bay 2:3 v prodl., San Jose - Boston 1:2 v prodl., Anaheim - Los Angeles 1:0, Columbus - Nashville 3:4, Vancouver - Philadelphia 2:3.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme