Akademici vybrali nejlepší televizní seriály. Na Českého lva mají šanci Kosmo, Pustina a Rapl

Pustina, Rapl a Kosmo. To jsou podle České filmové a televizní akademie nejlepší televizní seriály loňského roku. Jeden z nich získá příští sobotu Českého lva.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český lev

Český lev | Foto: Český lev

V televizi lidi a také akademiky bavily hlavně dramatické a napínavé příběhy. Už před premiérou měla velká očekávání minisérie Pustina. Podle scénáře Štěpána Hulíka ji natočili Ivan Zachariáš a Alice Nellis.

A Pustina své předpoklady naplnila. Minisérie má na stránkách Česko-Slovenské filmové databáze hodnocení 89 procent. A chválou nešetří ani odborníci.

Recenzenti ji označovali za přelomové dílo v televizní tvorbě, například filmový kritik Josef Chuchma. „Je skutečně nějakým předělem té Kvality TV, jak se tomu vznešeně říká. Toto dílo tady nasadilo určitou laťku,“ řekl Chuchma.

'Jak je možné nemilovat Čechy?' Poláci propadli absurdnímu humoru seriálu Kosmo

Číst článek

Česká filmová a televizní akademie nominovala ve stejné kategorii i dva seriály České televize, akční krimi drama Rapl s Hynkem Čermákem a komediální Kosmo s Martinem Myšičkou, Davidem Novotným nebo Janou Plodkovou.

Seriál Tomáše Baldýnského vysílá několik Čechů do vesmíru. Ovšem má to háček. Projekt byl zaplacen z peněz Evropské unie a je vytunelovaný. Minisérie Kosmo si utahuje z české politické scény i z diplomatického chování světových velmocí.

Akademie oznámila i nominace na nejlepší televizní filmy. Vybrala Zločin v Polné, kde vystupuje postava Tomáše Garrigua Masaryka v podání Karla Rodena, Hlas pro římského krále a Modré stíny.

Ty natočila Česká televize podle knihy Michala Sýkory. Jedná se o čtyřdílný televizní film v režii Viktora Tauše o svérázné vyšetřovatelce Marii Výrové.

Regina Květoňová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme