Strachová start na další olympiádě nevylučuje. O příští sezoně rozhodnou výsledky

Byl by to velký návrat na místo, kde se nečekaně stala první českou mistryní světa v alpském lyžování. Ale natolik Šárka Strachová nostalgií netrpí, aby kvůli tomu vydržela závodit ještě dva roky do příštího světového šampionátu ve švédském Aare. Jak to bude s příští sezónou, na to může mít vliv i její výkon na mistrovství světa, které právě skončilo ve Svatém Mořici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šárka Strachová

Šárka Strachová | Foto: Jean-Christophe Bott | Zdroj: ČTK

Kdyby příští zima nebyla olympijská, neváhala by ani minutu a lyže by nadobro zavřela do skříně. Ale Hry v Koreji Šárku Strachovou vábí, a tak teď bude záležet na různých okolnostech.

Jednu z nich zmiňuje trenér Klaus Mayrhofer. Cítí, že energie a motivace 32leté české slalomářky vrhnout se ještě jednou do všech těch tvrdých letních tréninků a do lyžařské přípravy bude záviset i na výsledcích z konce této sezóny, kam počítá sobotní závod na mistrovství světa i dva zbývající březnové slalomy v Americe.

Strachová prý musí cítit, že stále může bojovat o stupně vítězů, protože sedmých, osmých, devátých míst už má spoustu a nejsou pro ni důležitá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Se Šárkou Strachovou o její budoucnosti v lyžování mluvil reportér ČRo Jan Kaliba

Touhle optikou by její vystoupení ve Svatém Mořici k další sezóně vybízelo, ve druhém kole slalomu Strachová porazila všechny kromě suverénní Američanky Shiffrinové. Jenže u české veteránky tohle není jediné podstatné hledisko. Nakonec možná rozhodne příroda.

„U mě to teď závisí na prioritách, které mám. Cítím, že moje tělo je hodně opotřebované. Patnáct let ve vrcholovém sportu pro mě bylo náročných – navíc s tím, co jsem prodělala v roce 2012 (Strachová tehdy prodělala operaci mozku, pozn. red.) a tím, že jsem začala extrémně brzy. To všechno je znát. Navíc se moje priority přiklání na jinou stranu. Kdyby nebyla olympijská sezona, tak bych byla rozhodnuta skončit. Rozhodnu se ale až po finále v Aspenu.“

Pohled do kalendáře říká, že tím klíčovým datem je 18. březen. Po něm Šárka Strachová určí, jestli ukončila jen svou patnáctou sezónu ve Světovém poháru, nebo i celou kariéru.

Šárka Strachová | Foto: ČTK AP Peter Schneider

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme