Ruskému miliardáři zabavili na Gibraltaru jednu z nejmodernějších jachet světa, nezaplatil účty

Úřady v středomořském Gibraltaru zabavily novou jachtu ruského miliardáře Andreje Melničenka zvanou pouze „A“. Důvodem je dluh Melničenka vůči výrobci plavidla ve výši milionů eur. Obrovská loď s futuristickým dizajnem přitom patří už několik let k nejsledovanějším plavidlům světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jachta ruského miliardáře Andreje Melničenka

Jachta ruského miliardáře Andreje Melničenka | Zdroj: Reuters

Jachta do Gibraltaru připlula z německého Kielu a měla zde jenom natankovat při poslední pokusní plavbě. Po ní měla být předána klientovi. Její výrobce - německá společnost Nobiskrug, která se věnuje výstavbě tzv. superjacht - obvinila Melničenka z porušení smlouvy, informovala německá stanice Deutsche Welle.

Společnost tvrdí, že Melničenko jí dluží více než 15 milionů eur za její služby. Mluvčí miliardáře agentuře DPA sdělil, že zabavení plavidla je pouze technickým problémem, který se v příštích dnech vyřeší. Věcí se má tento týden zabývat gibraltarský soud.

Jachta dlouhá 143 metrů a vysoká přibližně 100 metrů patří k největším takovým plavidlům na světě. Její cena se odhaduje na 400 milionů eur.

Samotný výrobce ji popisuje jako nejpokročilejší „superjachtu“, jaká kdy byla vyrobena. Kromě nových technologií je vybavená například heliportem a observatoří pro pozorování pod mořskou hladinou.

Jachta ruského miliardáře Andreje Melničenka | Foto: Reuters

Jachta ruského miliardáře Andreje Melničenka | Foto: Reuters

moš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme