V Rakousku stoupla kriminalita. Souvisí to s příchodem migrantů, tvrdí ministr vnitra

V Rakousku se v letech 2015 a 2016 zvýšila kriminalita o tři procenta. Uvedl to ministr vnitra Wolfgang Sobotka. Podle něj nárůst souvisí i s příchodem migrantů, napsal server listu Die Presse.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wolfgang Sobotka

Wolfgang Sobotka | Foto: Wikimedia Commons CC-BY-3.0, Ailura

Lidovec Sobotka zveřejnil první informace o statistice zločinnosti bez podrobných čísel. Ty by měl oznámit začátkem března Spolkový kriminální úřad.

Pokud se Sobotkova sdělení potvrdí, pak se trend klesající zločinnosti obrátil a země je v kriminalitě zpět na úrovni z roku 2010. Tehdy úřady řešily 534 351 udání.

Sobotka se domnívá, že nepříznivý vývoj zapříčinil patrně i vysoký počet uprchlíků. Omezení migrace proto považuje za jeden z kroků, jak zločinnost zase snížit.

K masivnímu omezení přistěhovalectví se vláda lidovců a sociálních demokratů zavázala na konci ledna v rámci nově vyjednaných podmínek další koaliční spolupráce.

Vídeň plánuje mimo jiné posílit hraniční kontroly. Koalice se však neshodla na zákonném stanovení horního limitu počtu přijímaných migrantů, který prosazoval zejména Sobotka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme