Sparťané na zázrak v Evropské lize nevěří, Dočkal už jedná o angažmá v Číně

Fotbalisté Sparty před domácí odvetou druhého kola Evropské ligy v zázrak po debaklu 0:4 z Ruska nevěří. Ve čtvrtek na Letné se chtějí se soutěží důstojně rozloučit a omluvit se fanouškům za katastrofální výsledek z prvního utkání. Vedení klubu zároveň potvrdilo informaci, že Bořek Dočkal je na odchodu do Číny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparťané si z Rostova přivezli čtyřgólový debakl, doma se tak chtějí především důstojně rozloučit

Sparťané si z Rostova přivezli čtyřgólový debakl, doma se tak chtějí především důstojně rozloučit | Zdroj: Reuters

„Byl by to asi opravdu zázrak. Musíme k zápasu přistupovat reálně. První utkání se nepovedlo a výsledek je směrem k odvetě katastrofální," prohlásil trenér Tomáš Požár.

„Není to nic příjemného, když soupeř přijede s takovým náskokem. Ale chceme to odehrát se ctí. Budeme se snažit to nějakým způsobem vykompenzovat našim fanoušků," přidal stoper Mario Holek.

Opora Sparty na odchodu. Bořek Dočkal odletěl do Číny, mluví se o 230 milionech

Číst článek

„Jde nám hlavně o to, abychom odehráli dobrý zápas a předvedli fanouškům dobrou hru. Abychom odcházeli ze stadionu s pocitem, že jsme prožili hezký večer," uvedl Požár. "

Situaci Spartě komplikují absence Bořka Dočkala a Tiémoka Konatého. Záložník z Pobřeží slonoviny nemůže nastoupit poté, co v Rostově dostal červenou kartu, český reprezentant jedná v Číně o přestupu. Třináctý celek minulé sezony čínské ligy Che-nan Ťien-jie, který za něj údajně nabízí až 230 milionů korun.

„Můžeme potvrdit, že Bořek dostal od klubu svolení odcestovat do Číny a řešit případné angažmá. I když to není hotové, tak je vysoce pravděpodobné, že odejde," potvrdil informace médií Tomáš Požár.

Rosický má stále problémy s achilovkou

Sparta dostala první nabídku z Číny už před týdnem, tehdy ji však vzhledem ke sportovním ambicím odmítla. Po debaklu 0:4 v Rostově, který její šance na postup do osmifinále Evropské ligy posunul do oblasti teorie, a navýšení finančního odstupného však změnilo názor.

Pokud by Dočkal odešel, Sparta podle Požára nikoho jako náhradu přivést nehodlá. Zastoupit by ho měl některý ze stávajících hráčů, nebo tým změní rozestavení. „Kdyby Bořek odešel, byla by to ztráta. Myslím, že můžu použít i termín, že jde o nejlepšího hráče české ligy," uvedl sparťanský kouč.

"Na pozici desítky může hrát Néstor Albiach, Aleš Čermák nebo Václav Kadlec. Hráči, co na Bořkovu pozici připadají v úvahu, mají ale úplně jiný profil, jiné přednosti a nedostatky. V případě, že odejde, budeme muset hrát jinak, protože ho těžko nahradíme individualitou, ale týmovostí," prohlásil Požár.

Ve středu zálohy může nastoupit také bývalý reprezentační kapitán Tomáš Rosický, ten má však stále zdravotní potíže. Od letního návratu z Arsenalu tak odehrál jen pár minut proti Mladé Boleslavi. „Jeho problémy s achillovkou se zase objevily. Rád bych řekl nějakou zásadní a přesnou informaci k jeho návratu, ale já to prostě neumím," posteskl si Požár.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme