Leicester se trápí i v Lize mistrů, prohrál v Seville. Juventus v Portu nakročil k postupu

V domácí lize jsou bod od sestupu a nepovedlo se jim ani první osmifinále Ligy mistrů. Fotbalisté Leicesteru prohráli 1:2. Nadějný výsledek pro odvetu si veze do Anglie díky brance Jamieho Vardyho. Ve druhém osmifinále oslabené Porto doma prohrálo s Juventusem 0:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leicester se většinu zápasu v Seville bránil, probral ho až gól Jamieho Vardyho

Leicester se většinu zápasu v Seville bránil, probral ho až gól Jamieho Vardyho | Zdroj: Reuters

Nejistá obrana a neškodný útok s osamoceným Jamiem Vardym. To předvedl Leicester v prvním osmifinálovém zápase ve španělské Seville. První obrovskou obrannou hrubku předvedl kapitán Lišek Morgan už v 15. minutě. Skluzem ve vápně sundal Correu a zavinil penaltu. Sám postižený ale ztroskotal na brankáři Schmeichelovi.

Bezbrankový stav však vydržel jen od 10 minut déle. Pak Escuderův centr přeletěl statickou obranu anglického mistra a Pablo Sarabia křižnou hlavičkou s přispěním tyče otevřel skóre.

Schmeichel musel po obdrženém gólu hned znovu zasahovat po tečované střele Jovetiće, znovu ho prověřil i Corea, skóre 1:0 ale do poločasu vydrželo i proto, že anglický tým ani jednou nevystřelil na bránu.

Hosté ohrozili branku až těsně po přestávce, jenže jejich aktivita trvala jen pár minut, pak znovu hrozili domácí. Vitolovo zakončení se otřelo o tyč, Sarabiova rána letěla těsně vedle. Druhý gól padl až po hodině hry, kdy Jovetić připravil střeleckou pozici Correovi, který ranou pod břevno napravil své selhání při penaltě.

Jeden protiútok se ale Liškám přeci jen povedl a díky němu se vrací do Anglie s nadějným výsledkem. Drinkwater milimetrovou přihrávkou našel Jamieho Vardyho, který dal první gól od začátku prosince. Do prázdné branky snížil na konečných 1:2.

Porto Juventus v pohárové Evropě ještě nikdy neporazilo a nepovedlo se jim to ani v prvním letošním osmifinále. Velkou šanci měl portugalský tým hned v úvodu, ale Brahimi mířil z přímého kopu těsně nad.

Šance druhého týmu portugalské ligy srazil obránce Alex Telles. Ve 26. minutě skluzem fauloval Cuadrada, o minutu později Lichsteinera. Za oba zákroky Brazilec dostal žlutou kartu a po té druhé se mohl jít sprchovat.
Od té doby byli na hřišti jen černobílí. Cuadrado ještě těsně minul, šanci Higuaína zneškodnil gólman Casillas, rána Dybaly těsně před přestávkou se odrazila od tyče.

Střeleckou smůlu prolomil italský tým až v poslední dvacetiminutovce. Po nešťastném odrazu prostřelil v 72. minutě Casillase Marko Pjaca, o tři minuty později zavěsil na konečných 2:0 čerstvý Dani Alves. Porto prohrálo v domácím prostředí po 19 zápasech.

Úvodní osmifinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
FC Porto - Juventus Turín 0:2 (0:0)
Branky: 72. Pjaca, 74. Alves. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ČK: 27. Telles (Porto). ŽK: Telles, Pereira, Herrera, Marcano - Lichtsteiner.


FC Sevilla - Leicester City 2:1 (1:0)
Branky: 25. Sarabia, 62. Correa - 73. Vardy. Rozhodčí: Turpin - Danos, Gringore (všichni Fr.). ŽK: Escudero, Carrico (oba Sevilla).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme