Za syrskou opozici bojují tisíce lidí z bývalého Sovětského svazu, tvrdí Putin

Ruský prezident Vladimír Putin uvedl, že v Sýrii na straně teroristických a opozičních sil bojují čtyři tisíce občanů Ruské federace. Plus je k tomu podle něj nutné připočítat asi pět tisíc bojovníků, kteří do Sýrie přijeli z republik bývalého Sovětského svazu, zejména ze střední Asie a Kavkazu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský prezident Vladimir Putin.

Ruský prezident Vladimir Putin. | Zdroj: Reuters

Vladimír Putin na setkání s velením Baltské flotily zveřejnil nejnovější informace ruských tajných služeb a generálního štábu ruské armády, podle kterých v řadách syrské ozbrojené opozice včetně teroristických organizací bojuje téměř deset tisíc lidí původem ze zemí bývalého Sovětského svazu.

Putin dodal, že cílem ruské operace v Sýrii je stabilizovat syrskou vládu prezidenta Bašára Asada a zlikvidovat teroristickou infekci.

Vladimíra Putina ale zneklidňuje to, že v Sýrii vznikají vnitřní hranice podle různých náboženských směrů. To je podle něj největší hrozbou obnovení syrského státu.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme