'Večeře s novináři se účastnit nebudu,' vzkázal Trump na svém twitterovém účtu

Americký prezident Donald Trump se nezúčastní tradiční galavečeře s novináři akreditovanými v Bílém domě. Šéf Bílého domu v sobotu oznámil na svém twitterovém účtu. Trump v minulosti často kritizoval sdělovací prostředky, které obviňuje z šíření lživých zpráv.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Donald Trump

Donald Trump | Foto: CC0 Public domain

Odmítnutí účasti na galavečeři, která se letos koná 29. dubna, zřejmě souvisí s pátečním incidentem, kdy Bílý dům zakázal zpravodajům několika významných amerických médií vstup na tiskovou konferenci prezidentova mluvčího.

Podle listu The New York Times jde o událost, která je ve vztazích mezi kanceláří prezidenta USA a médii zcela mimořádná.

Proti pátečnímu postupu vůči novinářům podalo protest Sdružení zpravodajů Bílého domu, jehož členy jsou žurnalisté akreditovaní při prezidentském úřadu a které onu galavečeři každoročně pořádá.

„Nezúčastním se letošní večeře Sdružení zpravodajů Bílého domu. Prosím popřejte všem, ať se mají dobře a užijí si večer!" napsal bez dalších podrobností Trump v sobotu na svém twitterovém účtu.

Tisková konference Bílého domu jen pro vyvolené. Novináři NY Times, CNN a Politico zůstali za dveřmi

Číst článek

Galavečeře s novináři pořádaná Sdružením zpravodajů Bílého domu se koná již od roku 1920 a pro Bílý dům je jedním ze společenských vrcholů roku. Vedle zástupců médií se jí účastní i řada celebrit.

Výtěžek ze vstupného putuje na dobročinné účely. V médiích je tato galavečeře, pořádaná vždy poslední sobotu v dubnu, hojně sledovaná. Koná se ve washingtonském hotelu Hilton.

Bílý dům v pátek na tiskovou konferenci neumožnil vstup zpravodajům listu The New York Times, televize CNN, listu The Los Angeles Times a zpravodajského serveru Politico. Na protest proti postihu kolegů se odmítli zúčastnit tiskové konference reportéři časopisu Time a tiskové agentury Associated Press.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme