Druhé kolo by byl zázrak, ale snad se holky zamyslí, říká skokan Koudelka před závodem družstev

Třeba v biatlonu je smíšená štafeta populární a pro Česko velmi úspěšnou disciplínou. Naopak v klasickém lyžování najdete společný závod mužů a žen jenom ve skocích, dnes ve finském Lahti se v něm budou rozdávat medaile z mistrovství světa teprve potřetí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Koudelka skončil při svém prvním startu na MS čtrnáctý

Roman Koudelka skončil při svém prvním startu na MS čtrnáctý | Zdroj: Reuters

Skokanské národy, kde se daří i ženám, považují závod smíšených družstev za dobrý nápad a za další šanci, kde se dají vybojovat stupně vítězů. Tituly mistrů světa zatím braly reprezentace Japonska a Německa, na stříbro si sáhly i Norsko s Rakouskem.

Češi obvykle paběrkují na místech, co zbydou u dna výsledkové listiny. A snad i proto Jakub Janda ani nevěděl, jestli do závodu nastoupí. „Netuším, kdo bude nominovaný. Nechám to na trenérech, ať rozhodnout,“ zdráhal se Jakub Janda.

Přehrát

00:00 / 00:00

S mužskou částí českého týmu mluvil před soutěží družstev reportér Tomáš Kohout

Trenéři se ale nerozpakovali a do závodu smíšených družstev ho nominovali -a nebude ani nestarším na startovní listině, trumfne ho domácí Janne Ahonen.

Roman Koudelka by si na rozdíl od Jandy o přihlášku řekl snad i sám. Skoky se teď baví a závodit chtěl. Nebojí se ale, že mu jen budou ubývat kvůli nejspíš marnému závodu síly?

„Nevydám moc sil. Nevím, jestli postoupíme do druhého kola, to by byl asi trošku zázrak, ale budeme pro to dělat všechno. A hlavně si skočím, to je důležité,“ je odhodlaný Roman Koudelka.

Jindy v sezoně se skokankami ani nepotká, ale teď s nimi bude soutěžit v jednom závodě. „Je to trošku zvláštní, ale doufám, že se nad sebou holky trošku zamyslí a budou trošku víc bojovat, aby to nebyly jen selfíčka na Facebook a podobně,“ tuší i v parťačkách v týmu Roman Koudelka větší potenciál, přestože jsou Marta Křepelková i Barbora Blažková ryzími amatérkami.

Tomáš Kohout, VM Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme